Αθλητισμός|01.09.2024 00:00

Super League: Έκανε σεφτέ με... τριάρα ο Παναιτωλικός αφήνοντας στο μηδέν τον Πανσερραϊκό

Newsroom

Ο Παναιτωλικός βρήκε τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα (Λομόνακο 27΄- Ντίας 50΄ - Μπουζούκης 76΄) και επικράτησε άνετα εντός έδρας με 3-0 του «άσφαιρου» Πανσερραϊκού για την 3η αγωνιστική της Super League. Ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Αγρινίου αλλά και η τρίτη σερί ήττα για την ομάδα των Σερρών...

Από τα πρώτα λεπτά και οι δύο αντίπαλοι έδειξαν τη διάθεση να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο (μακριά από σκοπιμότητες) και να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 6΄, όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα του Σαλαζάρ, ο Μπετανκόρ έπιασε την κεφαλιά με τον Τσάβες να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Παναιτωλικός «απάντησε» στο 12΄με πλασέ του Πέρες από το ύψος της περιοχής που απέκρουσε ο Γκουγκελασβίλι.

Διπλή ευκαιρία είχε ο Πανσερραϊκός στο 20΄. Ο Τομάς με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια πήρε το «ριμπάουντ» και με νέο σουτ υποχρέωσε τον Τσάβες να πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Η ομάδα του Αγρινίου βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με σκόρερ τον Σεμπαστιάν Λομόνακο στο 27΄. Ο Αργεντινός επιθετικός ευνοήθηκε από την κόντρα, πάτησε περιοχή και με εύστοχο πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να ισοφαρίσουν κι είχαν καλές στιγμές με τους Τομάς (33΄), Μπετανκόρ (41΄) κι ενώ ο Παναιτωλικός βρέθηκε… φάτσα με το δεύτερο γκολ στο 45΄. Ο Λομόνακο έφυγε μόνος του κάτω από το κέντρο και με τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού πολλά μέτρα εκτός της εστίας του, πλάσαρε απελπιστικά άουτ (!) κλοτσώντας τεράστια ευκαιρία για το 2-0.

Ο Παναιτωλικός ζευγάρωσε τα τέρματά του στο 50΄. Ο Ντίας με σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Γκουγκεσασβίλι και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στους γηπεδούχους (2-0). Στο 57΄η ομάδα του Αγρινίου έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, όταν μετά από σουτ του Μπουζούκη ο Γκουγκεσασβίλι έδιωξε δύσκολα πάνω στην γραμμή και σε δεύτερο χρόνο έβγαλε με ενστικτώδη απόκρουση και το πλασέ του Σιέλη, αποτρέποντας έτσι ουσιαστικά να πέσουν πρόωροι τίτλοι τέλους στο ματς.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να…επιστρέψει στο ματς κι είχε καλή στιγμή στο 64΄, με τον Ντέλετιτς να στέλνει με πλασέ την μπάλα πάνω στον Τσάβες. Στο 68΄σέντρα του Τορεχόν, ο Λομόνακο δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να πιάσει την προβολή και να κάνει το 3-0.

Στο 76΄οι γηπεδούχοι...κλείδωσαν τη νίκη τους. Ο Κουτσουγούλας έπειτα απο τυφλή απόκρουση έστειλε την μπάλα στον Μπουζούκη που με ευθύβολο σουτ από το ύψος της περιοχής βρήκε δίχτυα (3-0).

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μαυρίας (33΄Μπουζούκης), Λιάβας (80΄ Μπακάκης, Παντελάκης, Μλάντεν, Τορεχόν, Σιέλης, Πέρες, Μπελεβώνης (80΄Νικολάου), Ντίας (71΄Λαχούντ), Λομόνακο (70΄Μάζντεβατς).

Πανσερραϊκός: Γκουγκελασβίλι, Κουτσογούλας (85΄Μασκανάκης), Χαντάκιας (46΄Φαρές), Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Στάικος (70΄Καπτούμ), Λιάσος (58΄Περούτσι), Ντέλετιτς, Τομάς, Σαλαζάρ, Μπέτανκορ (70΄Γκίγκιτς).

Πηγή: SDNA