Αθλητισμός|01.09.2024 08:47

Σολ Μπάμπα: Πέθανε σε ηλικία 39 ετών - Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Newsroom

Σοκ προκάλεσε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του Σολ Μπάμπα!

Ο Ιβοριανός παλαίμαχος αμυντικός «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών, όπως γνωστοποίησε αργά το βράδυ του Σαββάτου (31/8), η τουρκική ομάδα της Άδανασπορ όπου ήταν τεχνικός διευθυντής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου ο Σολ Μπάμπα ένιωσε αδιαθεσία λίγο πριν από την αναμέτρηση με την Μανίσα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε. «Ο τεχνικός διευθυντής μας, Σουλεϊμάνε Μπάμπα, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία πριν από το ματς απέναντι στην Μανίσα χθες, διακομίστηκε στο νοσοκομείο "Manisa Celal Bayar University και δυστυχώς έχασε τη μάχη εκεί. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στους οικείους του» ανέφερε η τουρκική ομάδα

Ο Μπάμπα έχει διαγνωστεί με καρκίνο του λεμφικού συστήματος αλλά όπως ο ίδιος γνωστοποίησε πριν από τρία χρόνια είχε βγει νικητής από εκείνη τη μάχη.

Ο Σολ Μπάμπα άρχισε την ποδοσφαιρική καριέρα του στην Παρί (2004-06) και στη συνέχεια έπαιξε σε Ντανφέρμλιν, Χιμπέρνιαν, Λέστερ, Τράμπζονσπορ, Παλέρμο, Λιντς, Κάρντιφ και Μίντλεσμπρο. Με την Κάρντιφ πανηγύρισε την άνοδο στην Premier League το 2018. Ήταν 46 φορές διεθνής με την Εθνική Ακτής Ελεφαντοστού.

Φόρος τιμής στον Έρικσον

Στην τελευταία του ανάρτηση στο «X», απέτισε φόρο τιμής στον Σβεν-Γκόραν Έρικσον τον οποίο είχε προπονητή για μικρό χρονικό διάστημα στη Λέστερ. «Δεν ήταν απλώς ένα εξαιρετικό άτομο, αλλά ήταν επίσης ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ, εμπνέοντας το ταξίδι μου ως παίκτης αλλά και ως προπονητής».

θάνατοςποδόσφαιροειδήσειςειδήσεις τώρα