Αθλητισμός|01.09.2024 18:00

Formula 1: Κόλπο γκρόσο και θρίαμβος του Λεκλέρκ και της Ferrari στη Μόντσα!

Newsroom

Όταν η Ferrari κερδίζει στη Μόντσα γράφεται μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της Formula 1! Ο Σαρλ Λεκλέρκ πραγματοποίησε έναν καταπληκτικό αγώνα στο ιταλικό γκραν πρι και χάρη στην εξαιρετική στρατηγική της Σκουντερία έφτασε σε μια μεγάλη νίκη που ξετρέλανε τους τιφόζι!

Ο Μονεγάσκος και η Ferrari έκαναν το κόλπο γκρόσο επί ιταλικού εδάφους (καθώς έβγαλαν τους 53 γύρους με ένα πιτ στοπ) αφήνοντας στο 2-3 τις McLaren του Πιάστρι και του Νόρις που εκκίνησαν στις δύο πρώτες θέσεις. Ήταν η πρώτη νίκη της Ferrari στη Μόντσα μετά το 2019, οπότε και πάλι ο Λεκλέρκ είχε επικρατήσει και η δεύτερη εφετινή του Μονεγάσκου που είχε πανηγυρίσει και στο Μονακό.

Τέταρτος τερμάτισε ο Σάινθ με την έτερη Ferrari, πέμπτος ο Χάμιλτον, έκτος ο Φερστάπεν, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ράσελ, Πέρες, Άλμπον, Μάγκνουσεν.

Στη μάχη του τίτλου ο δεύτερος στην γενική κατάταξη Νόρις μείωσε τη διαφορά απ' τον πρώτο Φερστάπεν απ' τους 70 στους 62 βαθμούς (303 αντί 241), έχασε όμως μεγάλη ευκαιρία καθώς είχε την pole position και ο Ολλανδός εκκίνησε απ' την έβδομη θέση. Στην τρίτη θέση είναι ο Λεκλέρκ με 217 βαθμούς. Ακόμα πιο πιεστική για τη Red Bull είναι η μάχη στους κατασκευαστές καθώς η McLaren πλησίασε στους οχτώ πόντους (446 αντί 438).

Μαξ ΦερστάπενRed BullFormula 1Λάντο ΝόριςMcLarenFerrariGP Ιταλίας ΜόντσαΣαρλ Λεκλέρκειδήσεις τώραΌσκαρ Πιαστρί