Αθλητισμός|01.09.2024 21:15

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ! Πέρασε από τη Λιβαδειά με τριπλό χτύπημα Κοϊτά, Ελίασον και Γκατσίνοβιτς!

Newsroom

Με δυο βολίδες από τους ακραίους επιθετικούς της Κοϊτά και Ελίασον και το… κερασάκι απ' τον Γκατσίνοβιτς, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα με 3-0 απ' την έδρα του Λεβαδειακού για την 3η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν σθεναρά στο πρώτο ημίχρονο, είχαν μια φάση για πέναλτι σε χέρι του Μουκουντί για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά όταν η Ένωση πάτησε... γκάζι σφράγισε το τρίποντο που τόσο χρειαζόταν μετά την γκέλα με τη Λαμία.

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν ήρεμα, με τον Λεβαδειακό να πιέζει ψηλά και την Ένωση να προσπαθεί να αναπτυχθεί κυρίως με μακρινές μπαλιές. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 15ο λεπτό, με τους Βοιωτούς να φτάνουν μία ανάσα από το γκολ χάρη σε ένα τεράστιο λάθος του Στρακόσα. Ο Αλβανός τερματοφύλακας έδωσε τη μπάλα στα πόδια του Οζμπόλτ, ο Σλοβάκος πέρασε τον 29χρονο κίπερ και σούταρε, αλλά ο Μουκουντί ήταν σε καλή θέση και έσωσε την ομάδα του, με τους παίκτες του Λεβαδειακού να διαμαρτύρονται πολύ έντονα για χέρι και πέναλτι. Ούτε ο διαιτητής όμως ούτε και ο VAR είδαν πέναλτι...

Λίγο αργότερα, ήρθε και η πρώτη φάση της ΑΕΚ στο ματς, με τον Ρότα να επιχειρεί ένα σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Γκροφ. Aπό εκεί και πέρα, ο Δικέφαλος είχε την κατοχή, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά καθόλου, ωστόσο ούτε κατάφερε να δημιουργήσει μία φάση με αξιώσεις.

Τα λεπτά περνούσαν και η ΑΕΚ ανέβαινε όλο και περισσότερο στο γήπεδο. Έτσι, στο 30ο λεπτό είχε ευκαιρία να σκοράρει, με τον Γκροφ ωστόσο να μπλοκάρει εύκολα ένα αδύναμο σουτ του Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς. Με την Ένωση να είναι όλη μπροστά, ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα όποτε μπορούσε και στο 34' είχε ακόμη μία ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Όζμπολτ βρέθηκε στην περιοχή, προσπάθησε να κατεβάσει τη μπάλα με το τακουνάκι, ωστόσο ο Στρακόσα τον πρόλαβε και στη συνέχεια το σουτ του Τσάπρα εφυγε αρκετά ψηλά άουτ.

Τελικά, η ΑΕΚ τα κατάφερε και βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 45ο λεπτό, με τον Κοϊτά να σκοράρει παράλληλα το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. O 25χρονος εξτρέμ πήρε τη μπάλα από λάθος διώξιμο των Βοιωτών, έκανε ωραία ατομική ενέργεια, απέφυγε τους αντιπάλους του και με ωραίο σουτ στην απέναντι γωνία νίκησε τον Γκροφ για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά και είχε ευκαιρία στο 47'. Ο Πεδρόσο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, με τον Στρακόσα να μην ανησυχεί ιδιαίτερα και τη μπάλα να περνά άουτ. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που δημιουργήθηκαν, έφυγε στην κόντρα και ο Ελίασον με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 2-0 στο 53΄.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, η Ένωση δεν πήρε το πόδι από το γκάζι και είχε ακόμη μία ευκαιρία (61') με τον Λιβάι Γκαρσία, με τη μπάλα όμως να φεύγει ψηλά άουτ, ενώ στο 65΄ ένα «ψαλιδάκι» του Πήλιου έφυγε επίσης αρκετά άουτ.

Η νίκη πλέον είχε ουσιαστικά «κλειδώσει» και μέχρι το τέλος άλλαξε μόνο το σκορ. Στο 82ο λεπτό ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με μία ψιλοκρεμαστή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μάνταλου, σκόραρε για το 3-0. Μάλιστα, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και ο Γκροφ, καθώς ο τερματοφύλακας τον Βοιωτών διάβασε τελείως λάθος τη φάση, νόμιζε πως η μπάλα θα βγει άουτ και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 3-0.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Βήχος, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Τσάπρας, Πλέγας (72' Μεχία), Λαμαράνα (58' Τσοκάι), Μπάλτσι, Πεντρόσο (69' Γιοκέ), Γιαννιώτας (58' Συμελίδης), Όζμπολτ (69' Ρόμο)

ΑΕΚ: Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (80' Μάνταλος), Λιούμπισιτς (65' Περέιρα), Κοϊτά (65' Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (74' Πινέδα), Λαμέλα (80' Φερνάντες), Λιβάι Γκαρσία

Πηγή: SDNA

ΛεβαδειακόςSuperLeagueΑΕΚειδήσεις τώρα