Αθλητισμός|03.09.2024 18:52

Ουγκάντα: Μαραθωνοδρόμος δέχθηκε επίθεση με εύφλεκτο υγρό από τον πρώην σύντροφό της

Newsroom

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η μαραθωνοδρόμος από την Ουγκάντα Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι, η οποία δέχθηκε επίθεση με εύφλεκτο υγρό από τον πρώην σύντροφο της.

Η επίθεση σημειώθηκε στο σπίτι της στη δυτική Κένυα, όπου βρισκόταν για προπονήσεις. Η αθλήτρια επέστρεφε από την εκκλησία με τα δύο παιδιά της, όταν ο δράστης την προσέγγισε της έριξε εύφλεκτο υγρό και της έβαλε φωτιά.

Φέρει εγκαύματα στο 75% του σώματος της 

Η Τσεπτεγκέι, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρει εγκαύματα στο 75% του σώματος της και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Moi Referral Hospital στο Eldoret. Σοβαρά εγκαύματα φέρει το και ο δράστης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώην ζευγάρι είχε ανοιχτή διαμάχη για μία έκταση που είχε αγοράσει η Τσεπτεγκέι στην Trans Nzoia.

Γείτονες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες έσπευσαν να βοηθήσουν την αθλήτρια. «Άκουσαν το ζευγάρι να καυγαδίζει έξω από το σπίτι του. Κατά τη διάρκεια του καυγά, ο φίλος εθεάθη να ρίχνει ένα υγρό στη γυναίκα πριν την κάψει», ανέφερε ο κ. Kosiom.

Η Τσεπτεγκέι τερμάτισε 44η στον μαραθώνιο στους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το 2022 Κέρδισε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βουνού και Τρεξίματος στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης.

επίθεσηεγκαύματααθλήτριαΟυγκάνταειδήσεις τώρα