Αθλητισμός|05.09.2024 09:46

Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι: Πέθανε η μαραθωνοδρόμος που δέχθηκε επίθεση με εύφλεκτο υγρό από τον πρώην της

Newsroom

Πέθανε η μαραθωνοδρόμος, Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι, που είχε δεχθεί επίθεση με εύφλεκτο υγρό από τον πρώην σύντροφό της.

Η επίθεση είχε λάβει χώρα την Κυριακή και έκτοτε η αθλήτρια βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς είχε εγκαύματα σε πάνω από το 75% του σώματός της, μεταδίδει το BBC.

Η επίθεση είχε λάβει χώρα στο σπίτι της στη δυτική Κένυα, όπου βρισκόταν για προπονήσεις. Η αθλήτρια επέστρεφε από την εκκλησία με τα δύο παιδιά της, όταν ο δράστης την προσέγγισε, της έριξε εύφλεκτο υγρό και της έβαλε φωτιά.

Φέρει εγκαύματα στο 75% του σώματος της 

Η Τσεπτεγκέι, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρει εγκαύματα στο 75% του σώματος της και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Moi Referral Hospital στο Eldoret. Σοβαρά εγκαύματα φέρει και ο δράστης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην ζευγάρι είχε ανοιχτή διαμάχη για μία έκταση που είχε αγοράσει η Τσεπτεγκέι στην Trans Nzoia. Γείτονες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες έσπευσαν να βοηθήσουν την αθλήτρια.

«Άκουσαν το ζευγάρι να καυγαδίζει έξω από το σπίτι του. Κατά τη διάρκεια του καυγά, ο φίλος εθεάθη να ρίχνει ένα υγρό στη γυναίκα πριν την κάψει», ανέφερε κάποιος.

Η Τσεπτεγκέι τερμάτισε 44η στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το 2022 είχε κερδίσει το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βουνού και Τρεξίματος στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης.

εγκαύματααθλήτριαμαραθώνιοςΟυγκάνταειδήσεις τώρα