Αθλητισμός | 05.09.2024 18:41

Αδελφοί Αγγελόπουλοι: «Ο Φουρνιέ είναι από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουμε κάνει» - Τι απάντησαν για το ΣΕΦ

Newsroom

Τον Γάλλο σούπερ σταρ Εβάν Φουρνιέ καλωσόρισαν στην ομάδα οι πρόεδροι του Ολυμπιακού χαρακτηρίζοντάς τον ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα που έχουν έρθει στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν στην παρουσίαση του παίκτη

Γιώργος Αγγελόπουλος:«Καλωσορίζουμε τον Εβάν Φουρνιέ. Είμαστε χαρούμενοι για την έλευση αυτού του αθλητή παγκόσμιου κύρους, έχει σχεδόν 10 χιλιάδες πόντους στο ΝΒΑ. Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την άφιξή του. Η δήλωση που έχει κάνει στο Βελιγράδι δείχνει πολλά για τον οργανισμό του Ολυμπιακού, όταν μετά από μία ήττα είπε ότι θα ήθελε να έρθει στην ομάδα. Αυτό είναι η δύναμη του Ολυμπιακού, αυτό χτίζουμε τόσα χρόνια και τον καλωσορίζουμε».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Είναι από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουμε κάνει. Είναι παγκόσμιας κλάσης μπασκετμπολίστας, προσωπικότητα δυνατή για να πετύχουμε τους στόχους μας. Από τις δηλώσεις του που διάβασα έκανε μία αναφορά στον τελικό του 2010 στο Παρίσι και πως από τότε είχε δει την τρέλα του κόσμου. Η ομάδα μας έχει συνέχεια και χτίζει όλα αυτά τα χρόνια το όνομά της και την κληρονομιά της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι διαπραγματεύσεις ήταν σύντομες. Έχουμε διαπραγματευτεί με μεγάλα ονόματα, δεν ήρθαν όλοι. Ο Φουρνιέ ήταν ταπεινός και φάνηκε ότι θέλει να έρθει σε εμάς. Και εμείς προσεγγίσαμε αυτή τη μεταγραφή ώστε να τελειώσει σύντομα με καλό αποτέλεσμα. Μας γεμίζει περηφάνια για το τι έχουμε πετύχει στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια, μας δείχνει ότι αυτό που χτίζουμε μένει. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι. Διαβάσαμε απίθανα πράγματα όλο το καλοκαίρι σε σχέση με τη μη κατάκτηση του τίτλου. Συμφωνώ ότι οι τίτλοι μετράνε, όμως ο Φουρνιέ στα 16 του χρόνια είδε κάτι που του έμεινε και θέλησε να έρθει σε εμάς. Αυτό μας γεμίζει περηφάνια, τίποτε άλλο».

Τι είπαν για το ζήτημα του ΣΕΦ

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη από την τελευταία φορά που μιλήσαμε. Τρεισήμισι χρόνια περιμένουμε, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει το γήπεδο και έχει ένα τεράστιο προβάδισμα δεκάδων εκατομμυρίων. Θα δείτε κάποιες αλλαγές που γίνονται στο γήπεδο. Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει στο θέμα. Δεν έχουμε κάποιον άλλο τρόπο, δεν απειλούμε ούτε εκβιάζουμε, περιμένουμε να γίνει το δίκαιο και το σωστό».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Από τότε που μπήκαμε στον Ολυμπιακό χάνουμε χρήματα και η σκέψη μας είναι πάντα να δυναμώνει η ομάδα. Όταν οι συγκυρίες το επιτρέπουν κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα. Αν είχαμε δικό μας γήπεδο, θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Είμαστε αναγκασμένοι τη φετινή σεζόν να παίξουμε σε ένα περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά θα παλέψουμε».

ΟλυμπιακόςΣΕΦΕβάν Φουρνιέειδήσεις τώρα