Αθλητισμός|05.09.2024 21:13

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Συγκινημένος ο «χρυσός» Γκαβέλας - «Μου έλεγαν "μήπως δεν μπορείς να τρέξεις;" Όχι, μάγκες»

Newsroom

Συγκινημένος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Νάσος Γκαβέλας μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στα 100μ. Τ11.

«Τόσο καιρό... Δεν θα μιλήσω για τον εαυτό μου, θα μιλήσω για τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει και ένας από αυτούς είναι αυτός εδώ ο βλάκας που έδωσε την ψυχή του δύο μήνες τώρα» είπε ο χρυσός Παραολυμπιονίκης μιλώντας και για τον συνοδό του σπρίντε Γιάννη Νυφαντόπουλο.

«Όπως και με τον Μήτσο βγάλαμε την ψυχή μας πέρυσι αλλά τραυματίστηκε. Ήρθαμε εδώ να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό των 100 μέτρων, δεν ήρθαμε να χάσουμε αλλά για να κερδίσουμε», συνέχισε. 

«Δόξα τω Θεό ευλόγησε να έρθει το χρυσό μετάλλιο. Δεν το πιστεύω! Δύο μήνες με τον Γιάννη (σ.σ. Νυφαντόπουλο)... Ήμουν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, μετά τον τραυματισμό του Δημήτρη κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσο δύσκολα πέρασα. Όταν μου έλεγαν όλοι "Τι έγινε Γκαβέλα; Μήπως τελείωσες; Μήπως δεν μπορείς να τρέξεις;" Όχι μάγκες! Δεν είναι ότι δεν μπορώ να τρέξω, είναι ότι θέλω χαμόγελο και ανθρώπους να το πιστεύουν πάνω από δύο φορές για να κερδίσω», ανέφερε ο Νάσος Γκαβέλας. 

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων συγκινήθηκε και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος με τον Νάσο Γκαβέλα να λέει: «Δεν είμαι μόνος μου, είναι και ο Γιάννης. Τρέξαμε μέχρι τέλους. Μου είπε "άκουσε με, εγώ θα τρέξω, αν θέλεις πέσε κάτω να συρθείς, πονάει, θα βγάλεις δέρμα". Και έλεγα "όχι ρε φίλε, κρίμα είναι. Να μην σκοτωθώ, να σκοτωθώ στον τερματισμό και να τους κερδίσουμε με τρία εκατοστά" και έγινε».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Νυφαντόπουλος δήλωσε: «Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος για αυτό το παιδί, για την προσπάθεια που κατέβαλε. Είχα ένα δύσκολο έργο γιατί τα προηγούμενα παιδιά που ήταν στη θέση μου είχαν αφήσει βαριά παρακαταθήκη. Το μόνο που ήθελα ήταν ο Νάσος να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού. Υποσχέθηκα στον πατέρα του ότι θα τον κάνω να φωνάζει και να κλαίει, όπως μου ζήτησε. Ελπίζω να το έκανα και να είναι χαρούμενος για τον γιο του. Και πάνω από όλα ο Νάσος να το ευχαριστηθεί». 

«Ρε μαζί θα πάμε να το κάψουμε» είπε ο Νάσος Γκαβέλας απευθυνόμενος στον Γιάννη Νυφαντόπουλο και συνέχισε: «Αφήστε τον να λέει, θα πάμε να το κάψουμε. Ραντεβού στις Βρυξέλλες στο Diamond League. Πάμε να το πανηγυρίσουμε με τον Καραλή και τον Τεντόγλου γιατί στο ΟΑΚΑ δεν θα είναι μόνοι τους». 

ειδήσεις τώρα