Αθλητισμός|13.09.2024 12:45

Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον Σβεν Γκόραν Έρικσον - «Παρών» ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στην κηδεία

Newsroom

Στην μικρή πόλη Τόρσμπι της Σουηδίας έγινε η κηδεία του θρυλικού προπονητή Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 76 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Στην τελετή που έγινε στη γενέτειρα του Σουηδού τεχνικού βρέθηκαν περισσότερα από 600 άτομα. Μεταξύ αυτών ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος ταξίδεψε στη Σουηδία για να τιμήσει τον άλλοτε προπονητή του στην Εθνική Αγγλίας αλλά και ο πολύπειρος κόουτς Ρόι Χόντζσον, ο οποίος τα πρώτα χρόνια της καριέρας του εργάστηκε στη Σουηδία και αποτέλεσε σημαντική επιρροή για τον Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Φυσικά στην τελετή ήταν παρούσα η κόρη του Λίντα και ο γιος του Γιόχαν, ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του παίζοντας ποδόσφαιρο προτού ασχοληθεί με το μάνατζμεντ. Ο 95χρονος πατέρας του Σβεν Γκόραν, συνονόματος Σβεν, ήταν επίσης «παρών», όπως και η τελευταία του σύντροφος Γιανίσεθ Αλκίντες, καθώς και ο αδερφός του Λάσε.

Μετά την τελετή η σορός θα οδηγηθεί κατά μήκος μιας διαδρομής 700 μέτρων από την εκκλησία Fryksande μέχρι το κτήμα Kollsberg όπου και θα γίνει η ταφή.

κηδείαποδόσφαιροΣουηδίαΝτέιβιντ Μπέκαµειδήσεις τώρα