Αθλητισμός|13.09.2024 21:33

To μήνυμα της μητέρας του Γιάννη Παπαστεφανάκη: «Για μία μέρα ο Γιαννάκης τούς ένωσε όλους - Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ και τον κ. Σαββίδη»

Newsroom

Η είδηση πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία η χειρουργική επέμβαση του μικρού Γιάννη Παπαστεφανάκη χάρισε χαμόγελα. Άλλωστε ο Γιαννάκης βρέθηκε στην Αμερική έχοντας την ευχή όλων των Ελλήνων, που «συστρατεύτηκαν» στο πλευρό του σε αυτήν την γενναία «μάχη».  Και η μητέρα του θέλησε να στείλει το ευχαριστήριο μήνυμά της...

Προ ημερών βρέθηκε στην προπόνηση του ΠΑΟΚ, έσβησε κάπως πρόωρα την τούρτα των γενεθλίων του, πήρε τον σκούφο και τα γάντια του Ραζβάν Λουτσέσκου ως δώρο και κυρίως τη μεγάλη αγάπη όλης της ασπρόμαυρης οικογένειας πριν από το ταξίδι του στην Αμερική. Την επομένη, ο Γιάννης Παπαστεφανάκης, μαζί με την οικογένειά του, αναχώρησε με τις ευχές όλων για τις ΗΠΑ καθώς είχε προγραμματιστεί στο Saint Louis Children's Hospital η πολυαναμενόμενη χειρουργική επέμβαση.

Μια επέμβαση για να εξαλείψει τη σπαστικότητα στα άκρα του. Για να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Το μήνυμα που είχαν πάρει από τον ΠΑΟΚ και από τον Ιβάν Σαββίδη ξεκάθαρο: «Πάμε στην Αμερική, να σηκώσουμε το παιδί στα πόδια του με όποιο κόστος».

Όπως υπογραμμίζει η μητέρα του, κ. Ελένη, μιλώντας στο SDNA: «Οι προθέσεις του ΠΑΟΚ είχαν γίνει γνωστές από τον περασμένο Οκτώβριο. Μας είχαν ρωτήσει χαρακτηριστικά, τι είναι αυτό που χρειάζεται για να σηκωθεί ο Γιαννάκης στα πόδια του; Εμείς είχαμε κάνει την απαραίτητη έρευνα, γνωρίζαμε για το συγκεκριμένο νοσοκομείο αλλά φυσικά το κόστος ήταν πολύ μεγάλο για την οικογένειά μας. Πέρα από την επέμβασή όμως, υπήρχε μεγάλο κόστος και στην αποκατάσταση, στο μετά. Εμείς μέναμε στην Άμφισσα και δεν υπήρχαν οι συνθήκες και οι υποδομές».

Ο μεγαλομέτοχος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ έδωσε άμεσα εντολή να φέρουν όλη την οικογένεια στην Θεσσαλονίκη, να παρέχουν κατοικία, να κάνει ο Γιάννης την προεργασία ενδυνάμωσης με τους γυμναστές του ΠΑΟΚ, να πάει στην Αμερική για 35 μέρες για την επέμβαση και να επιστρέψει στην πόλη για μια διετία με φυσιοθεραπείες.

Και η επέμβαση πραγματοποιήθηκε εχθές. Το άγχος του Γιαννάκη και της οικογένειας ήταν μεγάλο. Τουλάχιστον στην αρχή, γιατί στην πορεία τα όσα συνάντησαν εκεί, οι συνθήκες δεν άφηναν κανένα περιθώριο για άγχος: «Ήταν όλα τόσο καλά ρυθμισμένα και προγραμματισμένα που δεν σε άφηναν να αγχωθείς. Ο μικρός ήταν μέσα στο χειρουργείο για 4 ώρες και ανά 1 ώρα μας ενημέρωναν, όσο περιμέναμε στο Family Room. Στο τελευταίο τηλεφώνημα, ήρθε και η μεγάλη ανακούφιση, καθώς ο Γιάννης τα πήγε πολύ καλά...».

Το τηλέφωνο τους δεν έχει σταματήσει να χτυπάει, τα μηνύματα αγάπης για τον μικρό που έχει ταυτιστεί όσο κανείς με το ιδεώδες των γηπέδων, παραδίδοντας μαθήματα αγνής οπαδικής συμπεριφοράς, τους έχουν συγκινήσει: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες. Κρατάμε την απίστευτη θετική ενέργεια που έστειλαν στον Γιάννη. Δεχθήκαμε μηνύματα ακόμη και από το εξωτερικό, από Έλληνες εδώ της Αμερικής, απ' όλο τον πλανήτη. Είπα στον Γιάννη "με τέτοια ενέργεια που πήρες, θα σηκώσεις πύραυλο". Δεν υπήρχαν χθες ομάδες. Αυτό που ήθελε ο Γιάννης, το πέτυχε. Για μία ημέρα, ξεχάσαμε όλοι τις ομάδες. Ήμασταν ένα... Και πρωτίστως ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Όλο αυτό είναι δικό του...».

Στις 10 Οκτώβρη αναμένεται να επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη. Μέχρι τότε; Ο μικρός Γιάννης θα απαντάει ακόμη στα μηνύματα και στις ευχές όλων, παίρνοντας ακόμη περισσότερη δύναμη για να επιστρέψει για το δεύτερο και καθοριστικό βήμα: αυτό της αποκατάστασης. Αλλά δεν θα είναι μόνος του.

Καθημερινά, μαζί του θα είναι οι φυσιοθεραπευτές του ΠΑΟΚ, που θα τον βοηθούν στο πρόγραμμα που θα ακολουθεί, όμως δεν θα είναι οι μόνοι που θα στέκονται στο πλευρό του. Γιατί από εδώ και πέρα, δίπλα στον μικρό Γιαννάκη, θα βρίσκεται ολόκληρη η Ελλάδα, βάζοντας θετική ενέργεια και πίστη για να μπει προσεχώς όρθιος στην Τούμπα. Άλλωστε μας το υποσχέθηκε...

Πηγή: SDNA

ΠΑΟΚΙβάν Σαββίδηςειδήσεις τώραΓιάννης Παπαστεφανάκης