Αθλητισμός|14.09.2024 22:18

Νικηφόρο πέρασμα απ' την Τρίπολη και παρθενική νίκη του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα

Newsroom

Ο Ατρόμητος ήταν ασταμάτητος στο πρώτο ημίωρο του αγώνα με τον Αστέρα και πέρασε νικηφόρα με 2-1 απ' την Τρίπολη χάρη στα γκολ του Μανσούρ και του Καρλίτος.

Η ομάδα του Περιστερίου μετά από δύο ισοπαλίες και μία ήττα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην εφετινή Super League. Αντιθέτως, ο Αστέρας που... έμεινε στη νίκη της πρεμιέρας επί του Παναθηναϊκού υπέστη την τρίτη σερί ήττα του στο πρωτάθλημα υπό το βλέμμα του νέου προπονητή του Κλοντ Μακελελέ, ο οποίος θα βρίσκεται στον πάγκο την επόμενη αγωνιστική.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι καθώς μόλις στο έκτο λεπτό ο Μανσούρ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ-ασίστ του Καρλίτος και έγραψε το 0-1 στο παιχνίδι. Το σύνολο του Γκαρσία βρήκε και δεύτερο γκολ, με σκόρερ τον Καρλίτος στο 23'. Ο Παπαδόπουλος έκανε κακή έξοδο και υπολογισμό της μπάλας, με τον Ισπανό επιθετικό να «διαβάζει» το λάθος, να κλέβει τη μπάλα και να πλασάρει εκτός περιοχής για το 0-2.

Δέκα λεπτά αργότερα μάλιστα ο ίδιος παίκτης απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει τρία τα γκολ του Ατρομήτου, αστοχώντας από κοντά μετά την ωραία πάσα του Μπάκου.

Στο 40' το σκηνικό άλλαξε, ο Αστέρας Aktor κέρδισε πέναλτι με τον Παλάσιος να περνά τον Κίνι και να του μαζεύει τα πόδια, με τον Μπαρτόλο να την στέλνει στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 1-2, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αστέρας απείλησε εις διπλούν με πολύ καλές προυποθέσεις. Αρχικά με το εξαιρετικό σουτ του Παλάσιος εκτός περιοχής που ανάγκασε τον Χουτεσιώτη σε μεγάλη επέμβαση στο 47', ενώ στο 50' ο Ρεγκίς βρήκε με τρομερή μπαλιά αλά... Κουαρέσμα με το εξωτερικό τον Άλβαρες εντός περιοχής, με τον Έλληνα κίπερ να σταματά τον Αργεντίνο μπακ.

Τρία λεπτά μετά (53') ήταν η σειρά του Ατρομήτου να απειλήσει, με τον Καρλίτος να ελίσσεται εξαιρετικά αλλά το σουτ του να πηγαίνει ελάχιστα άουτ. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, τα λάθη διαδέχοταν το ένα το άλλο με αποτέλεσμα ένα μεγάλο διάστημα να περάσει χωρίς φάση.

Στο 80' ο Καλτσάς σούταρε από μακριά αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν ξανά σε ετοιμότητα, τα λεπτά περνούσαν και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν μακριά από την περιοχή τους Αρκάδες, με αποτέλεσμα το 1-2 να μείνει μέχρι το φινάλε και το σύνολο του Γκαρσία να πανηγυρίζει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, το πρώτο του μάλιστα ως προπονητής της ομάδας του Περιστερίου.

Δεύτερη εντός έδρας ήττα για τον Αστέρα Aktor μετά από αυτήν απέναντι στον Βόλο. Έχει όμως τέσσερις βαθμούς χάρη στο διπλό που έκανε στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό και στην ισοπαλία που πήρε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη.

Αστέρας: Παπαδόπουλος, Γκαρθία (78' Ζουγλής), Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Άλβαρες, Αλάγκμπε (46' Τζανδάρης), Μούμο, Μπαρτόλο (72' Τζίμας), Ρεγκίς, Παλάσιος, Άνταμ (60' Καλτσάς).

Ατρόμητος: Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Γκονζάλεθ (81' Καλοσκάμης), Μπάκου (81' Βράκας), Μίχορλ (58' Tσιγγάρας), Ουάρντα, Καρλίτος (69' Φαν Βέερτ).

Αστέρας ΤρίποληςSuperLeagueΑτρόμητοςειδήσεις τώρα