Αθλητισμός|15.09.2024 17:38

Formula 1: Τρομερός Πιάστρι στο Μπακού, άντεξε στην πίεση του Λεκλέρκ! Ανατροπή στους κατασκευαστές!

Newsroom

Ο απίθανος Όσκαρ Πιάστρι πραγματοποίησε καταπληκτικό αγώνα στην πίστα του Μπακού και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στη Formula 1. Ο 23χρονος Αυστραλός πιλότος της McLaren έπειτα από επική μάχη με τον Σαρλ Λεκλέρκ τερμάτισε πρώτος, ενώ ο Μονεγάσκος, ο οποίος είχε πάρει την pole position, τον ακολούθησε. 

Δύο μήνες μετά τον θρίαμβο στην Ουγγαρία, το ανερχόμενο αστέρι της F1 ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση του πόντιουμ, καταφέρνοντας να μη λυγίσει παρά τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε για περίπου 30 γύρους από την Ferrari του Λεκλέρκ.

Ο τερματισμός του αγώνα πάντως έγινε υπό το Virtual Safety Car καθώς μία στροφή πριν από το τέλος, Πέρες και Σάινθ συγκρούστηκαν στη μάχη για το βάθρο με αποτέλεσμα να καταλήξουν στις μπαριέρες.

Την κατάσταση εκμεταλλεύτηκε ο Ράσελ ο οποίος τερμάτισε τρίτος. Ακολούθησε ο Νόρις, ο οποίος μολονότι εκκίνησε απ' τη 16η θέση, τερμάτισε στην τέταρτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Φερστάπεν! Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αλόνσο, Άλμπον, Κολαπίντο, Χάμιλτον και Μπίρμαν.

Στη μάχη των οδηγών ο Νόρις μείωσε τη διαφορά απ' τον Φερστάπεν στους 59 βαθμούς, ενώ στους κατασκευαστές η McLaren προσπέρασε τη Red Bull, η οποία έπεσε απ' την κορυφή για πρώτη φορά μετά από δυόμισι χρόνια!

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στη Σιγκαπούρη το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου.

Βαθμολογία οδηγών

  1. Φερστάπεν 313
  2. Νόρις 254
  3. Λεκλέρκ 235
  4. Πιάστρι 222
  5. Σάινθ 184

Βαθμολογία κατασκευαστών

  1. McLaren 476
  2. Red Bull 456
  3. Ferrari 425
  4. Mercedes 309
  5. Aston Martin 82
Formula 1McLarenΤζορτζ ΡάσελFerrariGP ΑζερμπαϊτζάνΣαρλ Λεκλέρκειδήσεις τώραΌσκαρ Πιαστρί