Αθλητισμός|18.09.2024 17:19

Φαβορί και πάλι το Βελιγράδι για το Final 4 της Euroleague - Αποσύρθηκε η Βαρκελώνη

Newsroom

Η Βαρκελώνη αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του Final 4 της Euroleague, το Άμπου Ντάμπι δύσκολα θα μπει στην κούρσα γιατί δεν θεωρείται εύκολος προορισμός και η Γενική Συνέλευση της Ευρωλίγκας, μη έχοντας άλλη επιλογή, προτείνει το Βελιγράδι για το Final 4 του 2025!

Μοιάζει πλέον μονόδρομος η διεξαγωγή του F4 στην πρωτεύουσα της Σερβίας καθώς οι υπόλοιπες υποψηφιότητες -για διάφορους λόγους- έμειναν πίσω. Το Βελιγράδι εξ αρχής έδινε την οικονομική «εγγύηση» που ζητούσε η Ευρωλίγκα γι' αυτό και είναι ξανά το φαβορί καθώς εκεί είχε διεξαχθεί και το F4 του 2022. Επίσης, στη Stark Arena του Βελιγραδίου είχε διεξαχθεί και το Final Four του Basketball Champions League 2024 και μάλιστα σε Glass Floor.

Η Βαρκελώνη δεν μπορούσε να πλησιάσει στα 8-9 εκατ. ευρώ της εγγυητικής που απαιτούνται και έκανε πίσω. Το Άμπου Ντάμπι υπολογίζεται για μια από τις επόμενες σεζόν και δεδομένα εφέτος θα γίνει στην Ευρώπη η διοργάνωση του F4. Η ΓΣ της Ευρωλίγκα συνεδρίασε και θα προτείνει το Βελιγράδι κάτι που σημαίνει ότι εκτός απροόπτου θα διεξαχθεί εκεί το φετινό F4.

EuroleagueFinal 4Αμπου ΝτάμπιΒελιγράδιΒαρκελώνηειδήσεις τώρα