Αθλητισμός|22.09.2024 19:00

Super League: Πήρε βαθμό στο 94' ο ΟΦΗ στερώντας απ' τον Λεβαδειακό την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα

Newsroom

Ο Λεβαδειακός ήταν ανώτερος και προηγήθηκε με γκολάρα του Μπάλτσι (46'), ωστόσο ο ΟΦΗ παρά τις χαμηλές… στροφές στις οποίες κινήθηκε σε όλη τη διάρκεια του ματς, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) με τον Λαμπρόπουλο στο 94' κι έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας απ΄την Βοιωτία.

Ο Λεβαδειακός ρίχτηκε στη μάχη κόντρα στον ΟΦΗ, αναζητώντας την πρώτη του νίκη στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος. Στην αντίπερα όχθη, η κρητική ομάδα προερχόταν από δύο σερί νίκες κι είχε ως στόχο να διευρύνει το θετικό σερί αποτελεσμάτων. Οι Βοιωτοί μπήκαν καλύτερα στο ματς και χωρίς να παίζουν σε ιδιαίτερα υψηλές…στροφές, ήταν πιο απειλητικοί και «φλέρταραν» με το γκολ, έχοντας για κινητήριους μοχλούς τους Τσάπρα, Μπάλτσι και Πεντρόζο.

Στο 9' έπειτα από επικίνδυνη σέντρα του Τσάπρα, ο Γκονθάλεθ έκοψε σωτήρια σε κόρνερ, προτού η μπάλα καταλήξει στο δεύτερο δοκάρι στον Ζίνι που ήταν έτοιμος να εκτελέσει. Ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό στο 13' . Σέντρα του Τσάπρα, ο αμαρκάριστος Ρομό έπιασε το βολέ κι αστόχησε.

Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 23'. Μακρινό σουτ του Τσάπρα, ο Χριστογεώργος έβγαλε με δυσκολία, ο Μπάλτσι πήρε το «ριμπάουντ» και με αδύναμη προβολή έστειλε την μπάλα πάνω στον Χριστογεώργο. Ο ΟΦΗ ήταν προβλέψιμος στο επιθετικό κομμάτι και δεν δημιουργούσε κανένα απολύτως πρόβλημα στην άμυνα του Λεβαδειακού, κλείνοντας το πρώτο 45λεπτο με μία όλη κι όλη τελική προσπάθεια.

Με γκολ απ΄τα…αποδυτήρια ξεκίνησε ο Λεβαδειακός στο β' ημίχρονο. Στο 33ο δευτερόλεπτο ο Μπάλτσι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με καταπληκτικό διαγώνιο σουτ, έστειλε την μπάλα…συστημένη στο «παραθυράκι» της εστίας του ΟΦΗ (1-0). Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στις Σέρρες, δεδομένου πως στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Πανσερραϊκό, έγραψε στο κοντέρ 1 γκολ και 1 ασίστ.

Σε μία προσπάθεια να αλλάξει την αρνητική εικόνα της ομάδας του και να τονώσει το κέντρο, ο Δέλλας έριξε στην ενδεκάδα του ΟΦΗ τον Αποστολάκη αντί του Μπάκιτς στο 54'. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να διαχειρίζονται με άνεση το υπέρ τους 1-0 κι έψαχναν το δεύτερο γκολ στην κόντρα από την στιγμή που ο ΟΦΗ ανέβασε τις γραμμές του χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του Γκαραβέλε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.

Ο ΟΦΗ τα έπαιξε όλα για όλα στις καθυστερήσεις και σκόραρε στο 94' όταν μετά από σέντρα του Σενγκέλια, ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1) με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για φάουλ στον Γιαννιώτα στο ξεκίνημα της φάσης.

Ήταν το πέμπτο παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς νίκη (3 ισοπαλίες, 2 ήττες) για τον Λεβαδειακό που είχε το... τρίποντο στα χέρια του και άφησε να του ξεφύγει μέσα από τα χέρια του από μια στιγμή ολιγωρίας στις καθυστερήσεις. Ο ΟΦΗ δεν επανέλαβε τις καλές εμφανίσεις των δύο προηγούμενων αγωνιστικών κόντρα σε Βόλο και Άρη κι έσωσε την...παρτίδα στο φινάλε με το βαθμό της ισοπαλίας.

Λεβαδειακός: Γκαραβέλης, Λιάγκας, Μεχία (82΄Κωστή), Παπαδόπουλος, Τσοκάι (46΄Πλέγας), Βήχος, Ρομό (88΄Όζμπολτ), Ζίνι (65΄Γιαννιώτας), Πεντρόζο (88΄Εραμούσπε) Μπάλτσι, Τσαπράς.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ (79΄Μαρινάκης), Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς (54΄Αποστολάκης), Μπαΐνοβιτς (79΄Καραχάλιος), Φούντας (79΄Ριέρα), Νους (62΄Σαλσέδο), Σενκγέλια, Γιουνγκ.

SuperLeagueΛεβαδειακόςΟΦΗειδήσεις τώρα