Αθλητισμός|22.09.2024 21:00

Premier League: Ανίκητη η Μάντσεστερ Σίτι! Ισοφάρισε την Άρσεναλ στο 98' και παρέμεινε στην κορυφή!

Newsroom

H Άρσεναλ έφτασε μία ανάσα από τη νίκη στο Etihad για πρώτη φορά μετά το 2015, όμως η αλύγιστη Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε (2-2) στο 98' με τον Στόουνς, έμεινε αήττητη για 32ο σερί ματς και κυρίως διατητήθηκε στην κορυφή της Premier League.

H Σίτι άρχισε το ματς με γκολ αφού μόλις στο 9ο λεπτό, ο Σαλβίνιο «χόρεψε» τον Καλαφιόρι έστρωσε στον Χάαλαντ που άνετα έκανε το 1-0 (σε ένα γκολ που κανείς δεν είδε αφού ο αγγλικός δορυφόρος τα... έπαιξε λόγω καιρού). Μάλιστα λίγα λεπτά μετά ο Γκιντογκάν λίγο έλειψε να γράψει το 2-0 όμως η φαουλάρα που εκτέλεσε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ράγια.

Η Άρσεναλ δε μπορούσε να δημιουργήσει αλλά δε χρειάστηκε ιδιαίτερα, αφού ο Καλαφιόρι με μία απίθανη σουτάρα ισοφάρισε σε 1-1 στο 25'. Μάλιστα η ομάδα του Αρτέτα είχε τρομερή ευκαιρία για το 2-1 με κεφαλιά του Γκάμπριελ να φεύγει άουτ, όμως στις καθυστερήσεις στη δεύτερη φορά που βρέθηκε εκεί που έπρεπε έγραψε το 2-1 για τους κανονιέρηδες.

Όμως το ημίχρονο δεν έληξε εκεί. Συγκεκριμένα ο Τροσάρ έκανε φάουλ στον Μπερνάρντο Σίλβα και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφού έδιωξε μακριά τη μπάλα και άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο, κάτι που δεν πήγε καθόλου καλά στα επόμενα 45'.

Η Άρσεναλ έπαιζε το υπέροχο σύστημα, 10 άτομα πίσω από τη μπάλα, με τον Ράγια να βγάζει όλες τις καλές (από τις 27) ευκαιρίες που δημιούργησε η Σίτι. Μέχρι που φτάσαμε στο 98ο λεπτό η ομάδα του Αρτέτα κρατούσε στα χέρια της το πρώτο διπλό στο Etihad μετά το 2015 και την πρωτιά, αλλά ο Ράγια δε μπόρεσε να «καθαρίσει» τη φάση και έτσι η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Στόουνς που έγραψε το τελικό 2-2.

Κάπως έτσι η Σίτι απέφυγε ξανά την ήττα και πλέον απολαμβάνει την πρωτιά ούσα στο +1 και στο +2 από Λίβερπουλ και Άρσεναλ αντίστοιχα...

Premier LeagueΜάντσεστερ Σίτιειδήσεις τώραΑρσεναλ