Αθλητισμός|25.09.2024 09:48

ΠΑΟΚ: Πρεμιέρα στη League Phase του Europa League με μεγάλο ματς απέναντι στην... αστεράτη Γαλατασαράι!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ φοράει ξανά το ευρωπαϊκό κοστούμι και ρίχνεται στη μάχη της League Phase του Europa League. Ο Δικέφαλος κάνει εκκίνηση με ένα σπουδαίο και πολύ απαιτητικό ματς απέναντι στην πανίσχυρη και πανάκριβη Γαλατασαράιστο Αλί Σαμί Γεν (25/9, 22.00, COSMOTE SPORT 2 HD).

Ο πρωταθλητής Ελλάδας και προπορευόμενος και στην εφετινή βαθμολογία της Super League θα αναμετρηθεί με την ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος. ΠΑΟΚ και Γαλατασαράι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην πρεμιέρα της League Phase και φυσικά οι Ασπρόμαυροι γνωρίζουν πως η αποστολή τους είναι δύσκολη. Απεναντί τους θα βρουν μία ομάδα που πέρασε ένα ιδιόμορφο καλοκαίρι αλλά στάθηκε γρήγορα στα πόδια της και πλέον καταγράφει το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες κι έναν θρίαμβο απέναντι στην αιώνια αντίπαλο Φενέρμπαχτσε την οποία νίκησε με 3-1 εκτός έδρας.

Η non stop Γαλατασαράι των σταρ Οσιμέν, Ικάρντι, Μπατσουαγί,  Σαλάι, Μέρτενς Ζίγες, Σάντσες, μοιάζει αποφασισμένη για όλα εφέτος, με τον πρωτεργάτη-κόουτς του οικοδομήματος, Οκάν Μπουρούκ, να κάνει σαφές σε όλους, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ότι η ομάδα τους είναι «πεινασμένη για επιτυχίες», θέτοντας το Europa League ως ξεκάθαρο στόχο για τα Λιοντάρια.

Ο 50χρονος τεχνικός υπογράμμισε τη σημασία που έχει η νίκη για την ομάδα του στο ξεκίνημα των ομίλων, τονίζοντας πως το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι κομβικό για το club της Κωνσταντινούπολης. Γι' αυτό εξάλλου φρόντισε να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του, φοβούμενος τα σημάδια χαλάρωσης που μπορεί να επιφέρει αυτή η επίδειξη δύναμης που κάνει η ομάδα του στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Από την άλλη ως συνήθως, μετρημένος και απόλυτα σοβαρός, ο Ραζβάν Λουτσέσκου φρόντισε να... πετάξει από πάνω του κάθε ερώτηση για μακροπρόθεσμους στόχους, αποφεύγοντας να απαντήσει για το πού το πάει ο ΠΑΟΚ στο Europa League. Στη λογική της αποσυμπίεσης των παικτών του, τόνισε πως απολαμβάνει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσωπικά ετοιμάζεται να καθίσει για 55η φορά στον πάγκο του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Έχει τα… διπλάσια ματς από οποιονδήποτε άλλον προπονητή στην ιστορία του συλλόγου!

Το πλάνο του Λουτσέσκου

Στα αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη με τις γνωστές απουσίες καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στον Μπράντον Τόμας και στον Αντώνη Τσιφτσή.

Συγκεκριμένα είναι τα ερωτηματικά για τους Θεσσαλονικείς καθώς η διαχείριση του παιχνιδιού με τον Βόλο μόλις την περασμένη Κυριακή, πιθανότατα να έδωσε και μια πρώτη εικόνα για το ευρωπαϊκό ματς. Δεδομένα στο τέρμα θα είναι ο Κοτάρσκι, με το πρώτο ερωτηματικό να είναι για το κέντρο της άμυνας ως προς το ποιος εκ των Μιχαηλίδη - Κόλεϊ θα βρεθεί στο πλευρό του σίγουρου Κεντζιόρα. Ο Έλληνας στόπερ συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, όπως αντίστοιχα και το δίδυμο Οζντόεφ - Καμαρά στα χαφ. Η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Τάισον, Κωνσταντέλια και Αντρίγια ενώ περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Τσάλοφ για την κορυφή της επίθεσης.

Σε αλλαγές φρεσκαρίσματος σε όλες τις γραμμές θα κινηθεί και τεχνικός της «Γαλατά» που έχει να διαχειριστεί και την πολύ σημαντική απουσία του Φερνάντο Μουσλέρα, ο οποίος είναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής στο δεύτερο παιχνίδι με την Γιουνγκ Μπόις στα προκριματικά του Champions League. Στην θέση του εμβληματικού Ουρουγουανού αρχηγού της ομάδας, θα παίξει ο δεύτερος γκολκίπερ, ο 33χρονος Γκιουνάι Γκιουβέντς που βρίσκεται μόνιμα στην... σκιά του Μουσλέρα. Οι απόψεις για τις αλλαγές του Οκάν στην ενδεκάδα διίστανται στις αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ, ωστόσο, είναι σίγουρο πως θα προσπαθήσει να εντάξει στην ομάδα παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ μέχρι στιγμής.

Στην άμυνα ο Ακάν θα πάρει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στα αριστερά θα ξεκινήσει ο Αμπντουλκερίμ, με τους στόπερ να είναι ξανά το δίδυμο των Νέλσον και Σάντσες. Στα χαφ άπαντες συμφωνούν πως δεν θα πειραχτεί το δίδυμο των Τορέιρα και Σάρα που αμφότεροι σκόραραν στο 3-1 απέναντι στην Φενέρμπαχτσε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Σουκρού Σαράτσογλου με τον Μέρτενς να είναι ο σίγουρος πίσω από τον φορ.

Στην τριάδα αυτή του φορ αλλά και των πλάγιων μεσοεπιθετικων, φαίνεται πως ακόμα δεν έχει καταλήξει ο Οκάν Μπουρούκ. Φαβορί για να πάρει φανέλα βασικού είναι ο Μίτσι Μπατσουαγί (άλλοτε συμπαίκτης με τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο στην Τσέλσι) αντί του Μάουρο Ικαρντι που προέρχεται από τραυματισμό και τον Βίκτορ Οσίμεν που μάλλον βρίσκεται στον πάγκο. Σε ό,τι αφορά τους εξτρέμ, ο Τούρκος προπονητής θα δώσει ευκαιρία σε δύο συμπατριώτες του να παίξουν βασικοί κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού σύμφωνα με τα ρεπορτάζ φαβορί για να πάρουν φανέλα βασικού για την πρεμιέρα της League Phase είναι οι Μπαρίς Γιλμάζ (δεξιά) και Γιουνούς Ακγκιούν (αριστερά).

ΓαλατάσαραϊΠΑΟΚEuropa Leagueειδήσεις τώρα