Αθλητισμός|26.09.2024 17:32

Tέλος εποχής για τον σπουδαίο Ντέρικ Ρόουζ! Αποσύρθηκε από τα παρκέ ο παίκτης που χρίστηκε διάδοχος του Μάικλ Τζόρνταν!

Newsroom

Ο παίκτης, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ο επόμενος Μάικλ Τζόρνταν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ αποσύρθηκε απ' την ενεργό δράση. Ο Ντέρικ Ρόουζ έβαλε τέλος στη σπουδαία καριέρα του σε ηλικία 36 ετών.

Ο Αμερικανός γκαρντ, ένας απ' τους καλύτερους παίκτες των τελευταίων 20 ετών, δεν θα... μαγεύει πια στα παρκέ. Είχε σχεδόν προαναγγείλει την αποχώρηση του με ένα βίντεο στο προσωπικό του λογαριασμό στο instagram λίγες ώρες προτού πει το οριστικό τέλος.

Ο σπουδαίος γκαρντ που αγαπήθηκε όσο λίγοι στο Σικάγο, προσπάθησε να επαναφέρει τους Μπουλς στην κορυφή του ΝΒΑ, ωστόσο οι τραυματισμοί του αποτέλεσαν εμπόδιο για μια μεγάλη επιτυχία με τους Ταύρους. Ο Ντέρικ Ρόουζ ήταν επιλογή των Μπουλς στο Νο1 του NBA Draft 2008 και ήταν επόμενο να δημιουργηθούν προσδοκίες αλά Τζόρνταν.

Η σεζόν 2010-11 ήταν η καλύτερη της καριέρας του έχοντας κατά μέσο όρο 25 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 7,7 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 37 λεπτά συμμετοχής, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που κατέκτησε το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου!

Ωστόσο οι σοβαροί τραυματισμοί τον κράτησαν πίσω και στη συνέχεια το σώμα του ουδέποτε κατάφερε να επανέλθει. Παρόλα αυτά, είχε μία σπουδαία καριέρα. Ακόμα και τη σεζόν 2018-19, παίζοντας με τους Τίμπεργουλβς, είχε 18 πόντους και 4,3 ασίστ μέσο όρο σε 27 λεπτά συμμετοχής και ως highlight μια... 50άρα πόντους κόντρα στους Τζαζ!

Ο Ρόουζ αγωνίστηκε στο NBA από το 2008 έως το 2024 και μέσα σε αυτό το διάστημα φόρεσε τις φανέλες των Μπουλς, Νικς, Πίστονς, Τίμπεργουλβς και Γκρίζλις. Ολοκλήρωσε την καριέρα του με 12.573 πόντους, 2.324 ριμπάουντ και 3.770 ασίστ σε 723 παιχνίδια και μέσους όρους 17.4 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής.

«Με πίστεψες στα εύκολα και στα δύσκολα»

Αναλυτικά η ανάρτησή του: «Ευχαριστώ για όλα, πρώτη μου αγάπη», έγραψε για αρχή απευθυνόμενος στο ίδιο το άθλημα που εκπροσώπησε και πρόσθεσε: «Με πίστεψες στα εύκολα και στα δύσκολα, ήσουν η σταθερά μου όταν όλα τα άλλα έμοιαζαν αβέβαια. Μου έδειξες τι σημαίνει αληθινά αγάπη. Μετέτρεψες το δικαστήριο σε ησυχαστήριο μου, ένα σπίτι όπου μπορούσα να εκφραστώ ελεύθερα.

Το έκανες κάθε πρωί και αργά το βράδυ που περνούσαμε μαζί και κάθε σταγόνα ιδρώτα άξιζε. Μου θύμισες ότι μπορούσα πάντα να βασίζομαι σε σένα, ότι σε κάθε στιγμή αμφιβολίας, θα μου έδειχνες τι είμαι ικανός να κάνω.

Μου σύστησες νέα μέρη και κουλτούρες που ένα παιδί από το Σικάγο, όπως εγώ, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Μου έμαθες ότι κάθε ήττα ήταν ένα μάθημα και κάθε νίκη ένας λόγος για να είμαι ευγνώμων. Μου προσέφερες σοφία που δεν αφορούσε μόνο το παιχνίδι, αλλά και τη ζωή, την πειθαρχία, τη σκληρή δουλειά, την επιμονή.

Μου έδειξες ότι το πάθος είναι κάτι που πρέπει να λατρεύω, διασφαλίζοντας ότι δίνω και την καρδιά μου σε κάθε ντρίμπλα, κάθε σουτ, σε κάθε παιχνίδι. Στάθηκες δίπλα μου ακόμα κι όταν ο κόσμος ήταν εναντίον μου, άνευ όρων. Μου έκανες ένα δώρο, που θα αγαπώ για τις υπόλοιπες μέρες της ζωής μου. Μου είπες ότι είναι εντάξει να πεις "αντίο, καθησυχάζοντάς με ότι θα είσαι πάντα μέρος μου, όπου κι αν με βγάλει η ζωή. Για πάντα δικός σου, Ντέρικ Ρόουζ».

Σικάγο Μπουλςειδήσεις τώραNBA