Αθλητισμός|26.09.2024 23:59

Το ταξίδι του Ολυμπιακού στο Europa League άρχισε με ήττα - Ήταν άστοχος και λύγισε απ' τη Λυών με δύο γκολ σε έξι λεπτά

Newsroom

Η πορεία του Ολυμπιακού στο Europa League άρχισε με ήττα! Ο κάτοχος του Conference League μολονότι δεν έπιασε καλή απόδοση, είχε σε σπουδαία βραδιά τον Τζολάκη και είχε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Ωστόσο ήταν άστοχος και το πλήρωσε καθώς η Λυών με δύο γκολ σε έξι λεπτά (65', 71') έφτασε στη νίκη με 2-0...

Σε αυτό το ιστορικό ευρωπαϊκό του παιχνίδι -το πρώτο ως κυπελλούχος Ευρώπης, τέσσερις μήνες μετά τον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Ολυμπιακός και πάλι έβγαλε προβλήματα στο παιχνίδι του. Αν και είχε 2-3 μεγάλες φάσεις, δέχθηκε εξίσου μεγάλες φάσεις κι απ' τη Λυών που εν τέλει βρήκε δύο γκολ σε έξι λεπτά με τον Τσερκί (65') και τον Μπενραχμά (71'). Στο φινάλε, ο Ολυμπιακός σκόραρε με αυτογκόλ του Τσάλετα Τσαρ, όμως μετά την παρέμβαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Γουίλιαν στην αρχή της φάσης.

Με τριάδα στην άμυνα και τους Γιάρεμτσουκ, Ελ Κααμπί επιθετικό δίδυμο, ο Μεντιλίμπαρ μάλλον προσπάθησε να αιφνιδιάσει τη Λυώνν με ένα 3-5-2. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν καλά «διαβασμένοι», άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης και δεν ένιωσαν απειλή. Στο διάστημα αυτό, οι παίκτες του Πιέρ Σαζ πατούσαν πολύ εύκολα την περιοχή του Τζολάκη και επανακτούσαν συνεχώς τη μπάλα έχοντας την κατοχή σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Κλασική ευκαιρία πάντως δεν δημιούργησαν.

Έφτασαν κοντά στο γκολ για πρώτη φορά στο 26' με τον Τζολάκη να πραγματοποιεί δύσκολη επέμβαση με το πόδι στην κλειστή γωνία, στο σουτ του Νουαμά. Ακολούθησε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και πλησίασε το προβάδισμα με ένα σουτ του Ροντινέι το οποίο «έβγαλε» με εντυπωσιακό τρόπο ο Περί στο 32'.

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού (48΄) ο Λακαζέτ με βολίδα έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ άμεσα απάντησε ο Ολυμπιακός με μεγάλη ευκαιρία του Γιάρεμτσουκ ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο 50'. Στο 64΄ η Λυών απώλεσε κλασική ευκαιρία με τον Τζολάκη να νικάει τον Τολισό σε τετ α τετ, όμως ένα λεπτό αργότερα (65') ο 22χρονος γκολκίπερ δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο. Ο Τσερκί πάτησε περιοχή και από πλάγια θέση σούταρε με δύναμη γράφοντας το 1-0.

Ο σκόρερ αντικαταστάθηκε στο επόμενο λεπτό από τον Μπενραχμά, ο οποίος άμεσα «κλείδωσε» τη νίκη για τους γηπεδούχους. Στο 71' από την ασίστ του Ζάχα (ντεμπούτο με τη Λυών) ο Μπενραχμά πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας το 2-0. Δευτερόλεπτα πριν, ο 17χρονος Μπάμπης Κωστούλας είχε προσπαθήσει να πετύχει το γκολ της χρονιάς με τρομερό ανάποδο ψαλίδι, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Λυών: Περί, Μέιτλαντ-Νάιλς, Ομάρι, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς (67΄ Τέσμαν), Τολισό, Νουαμά, Σερκί (67΄ Μπενραχμά), Φοφανά (67΄ Ζαχά), Λακαζέτ (75΄ Μικαουτάτζε).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ρέτσος (83΄Ντόι), Κάρμο, Πιρόλα (68΄ Στάμενιτς), Ροντινέι, Τσικίνιο (83΄ Φέλντε), Ντάνι Γκαρθία (68΄ Γουϊλιαν), Εσε, Ορτέγκα, Γιάρεμτσουκ (60΄ Κωστούλας), Ελ Κααμπί.

Λυώνειδήσεις τώραEuropa LeagueΟλυμπιακός