Αθλητισμός|01.10.2024 09:59

Champions League: Σπουδαίο ματς μεταξύ Άρσεναλ και Παρί, ψάχνουν νίκη Σίτι, Μπάρτσα και Ίντερ - Το πρόγραμμα

Newsroom

Οι βραδιές Champions League επιστρέφουν με τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase. Το παιχνίδι της Άρσεναλ με την Παρί Ζεν Ζερμέν είναι από εκείνα που ξεχωρίζουν στο μενού της ημέρας, ενώ και η αναμέτρηση της Λεβερκούζεν με τη Μίλαν παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αγώνες της Μάντσεστερ Σίτι, της Ίντερ και της Μπαρτσελόνα που ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο νέο φορμάτ της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα της Τρίτης (1/10)

  • 19:45 Σάλτσμπουργκ - Μπρεστ / COSMOTE SPORT 3 HD
  • 19:45 Στουτγκάρδη - Σπάρτα Πράγας / COSMOTE SPORT 2 HD
  • 22:00 Σλόβαν Μπρατισλάβας - Μάντσεστερ Σίτι / COSMOTE SPORT 5 HD
  • 22:00 Αϊντχόφεν - Σπόρτινγκ Λισαβόνας / COSMOTE SPORT 9 HD
  • 22:00 Ντόρτμουντ - Σέλτικ / COSMOTE SPORT 8 HD
  • 22:00 Ίντερ - Ερυθρός Αστέρας / COSMOTE SPORT 7 HD
  • 22:00 Μπαρτσελόνα - Γιουνγκ Μπόις / COSMOTE SPORT 6 HD
  • 22:00 Λεβερκούζεν - Μίλαν / COSMOTE SPORT 3 HD
  • 22:00 Άρσεναλ - Παρί Σεν Ζερμέν / COSMOTE SPORT 2 HD

Σάλτσμπουργκ-Μπρεστ

Στην πρεμιέρα η Σάλτσμπουργκ απογοήτευσε καθώς φιλοξενήθηκε από την Σπάρτα Πράγας και γνώρισε βαριά ήττα με 3-0. «Η μεγαλύτερη πίεση που νιώθουμε, είναι να βάλουμε τον εαυτό ματς στη διαδικασία να δούμε πώς θέλουμε να παίξουμε, να είμαστε κυρίαρχοι. Η πίεση είναι ένα προνόμιο. Αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ, αλλά καλούμαστε να αποδώσουμε, κανείς δεν θα το κάνει για εμάς» δήλωσε ο Πεπάιν Λάιντερς. Από την άλλη, την 1η αγωνιστική η Μπρεστ έδωσε το πιο βατό παιχνίδι της και επικράτησε με 2-1 της Στουρμ Γκρατς στην ουδέτερη έδρα της Γκινγκάμπ.

Πιθανές ενδεκάδες

Σάλτσμπουργκ: Μπλάσβιχ - Μοργκάλα, Πιατκόφσκι, Μπλανκ, Ντέντιτς - Γκούρνα-Ντουάτ, Καπάλντο, Κλαρκ - Νενέ, Κονατέ, Γκλουχ.

Μπρεστ: Μπιζότ - Λαλά, Κουλιμπαλί, Λε Καρντινάλ, Αϊνταρά - Καμαρά, Μανιετί, Μαρτέν - Ντελ Καστιγιό, Σιμά, Μπαλντέ.

Στουτγκάρδη-Σπάρτα Πράγας

Παιχνίδι γιορτή για τη γερμανική ομάδα, πρώτο εντός έδρας για το Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 15 χρόνια και γενικά στην Ευρώπη μετά από 11! Στην πρεμιέρα ηττήθηκε με 3-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είχε δοκάρι και πολλές χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και λύγισε στο δεύτερο με τρία γκολ (46’, 83’, 95’), αν και ισοφάρισε προσωρινά με τον Ουντάβ (68’). Νέα απώλεια είναι ο συνήθως βασικός Φάγκνομαν. Η Σπάρτα Πράγας στην πρεμιέρα εντυπωσίασε επικρατώντας με 3-0 της Σάλτσμπουργκ κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση.

Πιθανές ενδεκάδες

Στουτγκάρδη: Νίμπελ – Στέντσελ, Ρουό, Τσάμποτ, Μίτελστεντ – Στίλερ, Κάρατσορ – Ούνταφ, Μιλότ, Ρίντερ – Ντεμίροβιτς.

Σπάρτα Πράγας: Βίνταλ - Βίτικ, Πάνακ, Ζελένι – Πρεσιάδο, Λάτσι, Κάιρινεν, Βίσνερ – Μπιρμάντσεβιτς, Ολατούντζι, Χάρασλιν.

Ντόρτμουντ-Σέλτικ

Η Ντόρτμουνt εντυπωσίασε στο πρώτο παιχνίδι και με γκολ στα τελευταία λεπτά επικράτησε με 3-0 της Κλαμπ Μπριζ. Ευκαιρία με νέα νίκη απέναντι στη Σέλτικ να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Εκτός είναι ο Ρέινα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σάμπιτσερ. Εντυπωσιακή ήταν και η Σέλτικ την 1η αγωνιστική της League Phase καθώς διέλυσε με 5-1 την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Την επόμενη αγωνιστική φιλοξενείται από την Αταλάντα. «Θέλουμε να πάμε και να επιβάλουμε το στυλ μας στο παιχνίδι και να το κάνουμε πραγματικά δύσκολο για τους αντιπάλους μας. Μπορούμε να μπούμε στο παιχνίδι χωρίς φόβο. Σεβόμαστε πάντα κάθε αντίπαλο που παίζουμε και όχι περισσότερο τις ομάδες του υψηλότερου επιπέδου. Ωστόσο, θέλουμε να πάμε και να επιβάλουμε την κυριαρχία μας» δήλωσε ο Μπρένταν Ρότζερς.

Πιθανές ενδεκάδες

Ντόρτμουντ: Κόμπελ – Κόουτο, Αντον, Σλότερμπεκ, Μπενσεμπαϊνί – Γκρος, Τσαν – Αντεγιέμι, Μπραντ, Γκίτενς – Γκιρασί.

Σέλτικ: Σμάιχελ - Τζόνστον, Τέιλορ, Σκέιλς, Τράστι - Ένγκελς, ΜακΓρέγκορ, Χατάτε - Κουν, Μάεντα, Φουρουχάσι.

Αϊντχόφεν-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Στην πρεμιέρα η Αϊντχόφεν απογοήτευσε καθώς ηττήθηκε με κάτω τα χέρια με 3-1 από την Γιουβέντους. Στο πρωτάθλημα, όμως, είναι ασταμάτητη και με το νέο τρίποντο που πήρε το περασμένο Σάββατο στην αναμέτρηση με τη Βίλεμ (2-0) έκανε το 7/7 και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τους διώκτες της. «Στην Αϊντχόφεν υπάρχει πάντα πίεση. Μέσα στην έδρα μας παίζουμε πάντα για τη νίκη, όποιος και να είναι ο αντίπαλος. Και ειδικά σε τέτοια ματς, όπως αυτά στο Τσάμπιονς Λιγκ, είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο ματς που ακολουθεί» ανέφερε ο Πέτερ Μποζ. Η Σπόρτινγκ την 1η αγωνιστική νίκησε άνετα με 2-0 τη Λιλ στη Λισαβόνα κυριαρχόντας σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δημιουργώντας πολλές κλασικές ευκαιρίες. Την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης ταξιδεύει στην Αυστρία για να κοντραριστεί με τη Στουρμ Γκρατς.

Πιθανές ενδεκάδες

Αϊντχόφεν: Μπενίτες – Μάουρο Τζούνιορ, Φλαμίνγκο, Μποσκάγλι, Νταμς – Σχάουτεν, Τιλ, Σαϊμπάρι– Μπακαγιόκο, Λουκ ντε Γιονγκ, Τίλμαν.

Σπόρτινγ Λισαβόνας: Ισραέλ – Ντεμπάστ, Ντιομαντέ, Ινάσιο – Κάταμο, Μορίτα, Χιούλμαντ, Νούνο Σάντος – Τρινκάο, Γκιόκερες, Χάρντερ.

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, με στόχο την πρώτη της νίκη στην πρώτη φάση απέναντι σε μία από τις πιο αδύναμες αντιπάλους της διοργάνωσης. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιολα δεν κατάφερε να νικήσει την 1η αγωνιστική στο «Έτιχαντ» την Ίντερ και έμεινε στο 0-0, παρότι έχασε αρκετές ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά η Σλόβαν, βίωσε μία δύσκολη εκτός έδρας βραδιά στην πρεμιέρα της, αφού έχασε με 5-1 στη Γλασκώβη από τη Σέλτικ. Αμφίβολος για τους Σλοβάκους είναι ο Μπάιριτς και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Βίμερ και στο αριστερό άκρο να πάει ο Ζουμπερού. Για τους «Πολίτες» το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η απουσία του Ρόδρι, ο οποίος θα χάσει όλη τη φετινή σεζόν. «Θα ήθελα να είναι εδώ αλλά δεν είναι. Θα μας λείψει όμως πρέπει να δούμε το πώς θα βρούμε λύσεις και να μην το αφήσουμε να μας επηρεάσει. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι για την Ευρώπη, οπότε δεν αναλωνόμαστε σε θέματα που αυτή τη στιγμή δεν γίνεται να αλλάξουν» δήλωσε σχετικά ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος αναμένεται να έχει στη διάθεσή του τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Πιθανές ενδεκάδες

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τάκατς – Μπλάκμαν, Κασιά, Βίμερ, Μεντβέντεφ– Ιγνατένκο, Κούτκσα – Μπαρσεγιάν, Τόλιτς, Βάις – Στρέλετς.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον- Λιούις, Ακάντζι, Στόουνς, Γκβάρντιολ- Νούνες, Γκουντογκάν- Σαβίνο, Φόντεν, Ντοκού - Χάαλαντ.

Μπαρτσελόνα-Γιουνγκ Μπόις

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα ψάχνει την πρώτη νίκη, καθώς είχε χάσει από τη Μονακό με 2-1 εκτός έδρας στην πρεμιέρα, πληρώνοντας το αριθμητικό μειονέκτημα από το 10'. Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Οσασούνα, από την οποία οι Καταλανοί ηττήθηκαν με 4-2. «Δεν ήταν καλό παιχνίδι, κάναμε πολλά λάθη, κάναμε πολλές αλλαγές στην ομάδα και ίσως αυτός ήταν ένας από τους λόγους της ήττας. Οι αλλαγές ήταν απαραίτητες, υπάρχουν πολλοί αγώνες και πολλά συσσωρευμένα λεπτά. Αν υπάρχει κάποιος που φταίει, αυτός είμαι εγώ» είπε ο Χάνσι Φλικ, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα.Τιμωρημένος είναι ο Έρικ Γκαρθία, τραυματίες οι Τερ Στέγκεν, Ντάνι Όλμο, Φερμίν, Μαρκ Μπερνάλ, ενώ λείπουν από το ξεκίνημα της σεζόν οι Αραούχο, Κρίστενσεν, Γκάβι. «Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία για ένα τέτοιο ματς. Θέλουμε να παίξουμε καλά αλλά να πάρουμε και κάποιο κέρδος αν γίνεται. Σαν προπονητής της Γιουνγκ Μπόις θέλω να κερδίζουμε κάθε φορά. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη αυτή τη στιγμή αλλά μπορούμε να ανταπεξέρθουμε και να την ανατρέψουμε» είπε ο προπονητής της Γιουνγκ Μπόις, Πάτρικ Ράμεν. Η ελβετική ομάδα είχε ηττηθεί με 3-0 από την Άστον Βίλα στην πρεμιέρα.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπαρτσελόνα: Πένια – Κουντέ, Κουμπαρσί, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπαλντέ – Πάμπλο Τόρε, Πέδρι, Κασαδό – Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι, Ραφίνια.

Γιουνγκ Μπόις: Κέλερ – Ατεκάμε, Καμαρά, Ζουκρού, Ατζάμ – Λάουπερ, Νιάσε, Μάλες, Μοντέιρο – Ούγκρινιτς, Γκαμβούλα.

Λεβερκούζεν-Μίλαν

Εντυπωσιακή εκκίνηση για τη λεβερκούζεν στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς διέλυσε στην πρεμιέρα με 4-0 τη Φέγενορντ, στο Ρότερνταμ, βάζοντας όλα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Αν κάνει το 2/2 στη League Phase νικώντας και τη Μίλαν θα βάλει πλώρη για την οκτάδα. Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Η Μίλαν βίωσε τη δραματική εμπειρία της πρεμιέρας, όπου φιλοξένησε τη Λίβερπουλ χάνοντας με 1-3. Μπήκε δυνατά καταφέρνοντας να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3’ με τον Πούλισικ και μετά επιβλήθηκαν απόλυτα οι Άγγλοι. «Η Λεβερκούζεν είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Χρειάζεται να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι. Δεν θα παίξουμε αμυντικά» τόνισε ο Πάουλο Φονσέκα, ο οποίος είπε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα είπε ότι δεν θα ξεκινήσει τον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος έχει ενοχλήσεις.

Πιθανές ενδεκάδες

Λεβερκούζεν: Χραντέσκι – Ταπσόμπα, Τα, Ινκαπιέ – Φρίμπονγκ, Τσάκα, Αντριχ, Γκριμάλντο – Τεριέ, Βιρτς – Μπονιφάς.

Μίλαν: Μενιάν – Καλάμπρια, Τομόρι, Γκάμπια, Ερναντέζ – Φοφανά, Ράιντερς – Πούλισικ, Λόφτους-Τσικ, Λεάο – Έιμπραχαμ.

Ίντερ-Ερυθρός Αστέρας

Στην πρεμιέρα της League Phase η Ίντερ πήρε τη «λευκή» ισοπαλία από την έδρα της Μάντσεστερ Σίτι. Αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες στο ξεκίνημα της χρονιάς, με τον Σιμόνε Ιντσάγκι να τονίζει σχετικά: «Είχα προειδοποιήσει για τις δυσκολίες από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Το να νικήσεις είναι δύσκολο, το να μείνεις στην κορυφή ακόμα περισσότερο. Μας λείπει η περσινή διάρκεια αλλά με τη δουλειά θα φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο». Δεν υπολογίζονται οι Μπαρέλα και Μπιουκάναν. Οι Σέρβοι δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι στο πρώτο παιχνίδι, όπου ηττήθηκαν με 2-1 από την Μπενφίκα εντός έδρας. Για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα απουσιάσουν οι Μίμοβιτς και Ίβανιτς, ενώ αμφίβολος είναι ο τερματοφύλακας Γκλάτζερ.

Πιθανές ενδεκάδες

Ίντερ: Ζόμερ – Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι – Ντάμφρις, Φρατέζι, Τσαλχάνογλου, Ζιελίνσκι, Ντιμάρκο – Ταρέμι, Μαρτίνες.

Ερυθρός Αστέρας: Ίλιτς – Σέολ, Τζίγκα, Σπάιτς, Ρόντιτς – Κρούνιτς, Έλσνικ, Μακσίμοβιτς – Σίλας, Εντιαγέ, Ολαγίνκα.

Άρσεναλ-Παρί Σεν Ζερμέν

«Είναι πολύ δύσκολη ομάδα η Παρί. Κυριαρχεί όπου και εάν παίζει. Έχει ξεκάθαρες ιδέες στο παιχνίδι της. Όταν δεν έχουν οι παίκτες της την μπάλα στα πόδια τους, θέλουν άμεσα να την ανακτήσουν. Αυτό είναι το στυλ ποδοσφαίρου του Λουίς. Όπου και εάν παίζει, η φιλοσοφία του είναι η ίδια», δήλωσε ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος είδε την Άρσεναλ να μένει στο 0-0 με την Αταλάντα την 1η αγωνιστική. Ο Ισπανός τεχνικός είπε πως θα είναι διαθέσιμοι οι Γουάιτ και Καλαφιόρι.«Έχουμε στο μυαλό μόνο να κερδίσουμε. Υπάρχει ρίσκο σε κάτι τέτοιο αλλά ο φόβος δεν είναι κάτι που μας συντροφεύει» τόνισε, από την πλευρά του, ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος άφησε εκτός αποστολής των Παριζιάνων τον Ουσμάν Ντεμπελέ λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Δεν έπεισε πάντως η Παρί στην πρεμιέρα, εντός έδρας με την Τζιρόνα και χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα στο 90' για να επικρατήσει με 1-0. Επόμενος αντίπαλος της είναι στο Παρίσι η Αϊντχόφεν.

Πιθανές ενδεκάδες

Άρσεναλ: Ράγια- Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τίμπερ- Ράις, Πάρτεϊ, Χάβερτς - Σακά, Τροσάρ, Μαρτινέλι.

Παρί Σεν Ζερμέν: Σαφόνοφ – Χακίμι, Μαρκίνιος, Πάτσο, Ν. Μέντες – Ζαΐρ Εμερί, Ρουΐς, Νέβες – Μουανί, Λι, Μπαρκολά.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (02/10)

  • Τζιρόνα-Φέγενορντ (19:45)
  • Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αταλάντα (19:45)
  • Άστον Βίλα-Μπάγερν Μονάχου (22:00)
  • Μπενφίκα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)
  • Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Μονακό (22:00)
  • Λιλ-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
  • Λίβερπουλ-Μπολόνια (22:00)
  • Λειψία-Γιουβέντους (22:00)
  • Στουρμ Γκρατς-Κλαμπ Μπριζ (22:00)
Champions Leagueειδήσεις τώρα