Αθλητισμός|02.10.2024 11:00

Champions League: Βραδιά αστέρων με Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν, Λίβερπουλ και Γιουβέντους - Το πρόγραμμα

Newsroom

Οι βραδιές αστέρων συνεχίζονται στη νεοσύστατη League Phase του Champions League. Η βραδιά της Τρίτης (1/10) ήταν γεμάτη γκολ και οι ποδοσφαιρόφιλοι ελπίζουν σε νέο καταιγισμό τερμάτων στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, που περιλαμβάνει αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπάγερν, της Λίβερπουλ, της Γιουβέντους και της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι Βαυαροί της Μπάγερν μετά τα εννέα γκολ που πέτυχαν στην πρεμιέρα επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ θέλουν να συνεχίσουν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις, αλλά θα έχουν σαφώς πιο δύσκολο έργο στην έδρα της εξαιρετικής Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι στο πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της βραδιάς. Η Ρεάλ δοκιμάζεται στην έδρα της Λιλ, η Ατλέτικο στην Πορτογαλία κόντρα στην Μπενφίκα, η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Μπολόνια και η Γιουβέντους έχει επικίνδυνη αποστολή στη Λειψία...

Το πρόγραμμα της ημέρας

  • 19:45 Τζιρόνα - Φέγενορντ / COSMOTE SPORT 3 HD
  • 19:45 Σαχτάρ Ντόνετσκ - Αταλάντα / COSMOTE SPORT 2 HD
  • 22:00 Άστον Βίλα - Μπάγερν Mονάχου / COSMOTE SPORT 5 HD, MEGA
  • 22:00 Στουρμ Γκρατς - Κλαμπ Μπριζ / COSMOTE SPORT 9 HD
  • 22:00 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Μονακό / COSMOTE SPORT 8 HD
  • 22:00 Λειψία - Γιουβέντους / COSMOTE SPORT 7 HD
  • 22:00 Λίβερπουλ - Μπολόνια / COSMOTE SPORT 6 HD
  • 22:00 Μπενφίκα - Ατλέτικο Μαδρίτης / COSMOTE SPORT 3 HD
  • 22:00 Λιλ - Ρεάλ Μαδρίτης / COSMOTE SPORT 2 HD

Τζιρόνα-Φέγενορντ

Η Τζιρόνα άφησε καλές εντυπώσεις στο πρώτο της παιχνίδι στο Champions League, χάνοντας με αυτογκόλ στο 90? από την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0. «Το να παίζουμε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ στο Μοντιλίβι είναι ένα όνειρο για όλους. Θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα να πάνε καλά, πρέπει να δώσουμε την καλύτερη εκδοχή μας, αφού μόνο τότε θα έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε», δήλωσε ο Μίτσελ για το πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας. Δύσκολη η πορεία της Φέγενορντ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όπως φάνηκε και την 1η αγωνιστική, χάνοντας με το βαρύ 4-0 από την Λεβερκούζεν εντός έδρας. «Δεν κοιτάζουμε πίσω. Μας περιμένει ένα νέο παιχνίδι και όλο το ενδιαφέρον μας βρίσκεται σε αυτό. Πάντα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι δύσκολα και απαιτητικά. Χρειάζεται και τύχη, αλλά είναι μια νέα ευκαιρία να παίξουμε καλά και να διεκδικήσουμε κάτι. Πάντα υπάρχει πίεση» είπε ο προπονητής Μπρίαν Πρίσκε.

Πιθανές ενδεκάδες

Τζιρόνα: Γκατσανίγκα – Φρανθές, Νταβίντ Λόπεθ, Κρέιτσι, Μιγκέλ – Γιάνχελ Ερέρα, Φαν ντε Μπέεκ, Ιβάν Μαρτίν – Τσιχάνκοφ, Άμπελ Ρουίθ, Μπράιαν Χιλ.

Φέγενορντ: Βέλενροϊτερ – Λοτόμπα, Μπέιλεν, Χάντσκο, Μπουένο – Μιλάμπο, Χουάνγκ Μπέομ, Τίμπερ – Όσμαν, Ουέντα, Παϊσάο.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αταλάντα

Μετά το 0-0 με την Μπολόνια εκτός έδρας στην πρεμιέρα, η Σαχτάρ έχει στόχο να βρει το πρώτο της τρίποντο στην διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας και πάλι μια ιταλική ομάδα, αυτή την φορά την Αταλάντα. «Δεν είναι υπερβολή αν πω ότι η Αταλάντα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχει πολύ ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού και ατομικά το ταλέντο που διαθέτει είναι τρομερό. Όλοι ξέρουμε πώς πιέζει και πώς μπορεί να παίξει στο ένας εναντίον ενός. Έχουμε κάνει την ανάλυσή μας, έχουμε κι εμείς τα δυνατά μας σημεία και ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε πάνω από το 100%. Είμαστε, όμως, έτοιμοι» ήταν τα λόγια του προπονητή των Ουκρανών, Μαρίνο Πούσιτς. Μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις έχει η ομάδα από το Μπέργκαμο και σε αυτό το σερί είναι και το 0-0 με την Άρσεναλ την 1η αγωνιστική της League Phase. Ο Τζαμπιέρο Γκασπερίνι παραδέχεται πως η ομάδα του δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ωστόσο ευελπιστεί «σε καλύτερη εμφάνιση. Με την Μπολόνια μας έλειψε το καθαρό μυαλό, με τη Σαχτάρ πρέπει να είμαστε πιο ακριβείς στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε. Η Σαχτάρ είναι καλή ομάδα και συμπαγής, την είδαμε στο παιχνίδι με την Μπολόνια, μπορούσε ακόμα και να κερδίσει».

Πιθανές ενδεκάδες

Σαχτάρ: Ρίζνικ – Κονόπλια, Μπόνταρ, Ματβιγιένκο, Πεδρίνιο – Μπονταρένκο, Κρίσκιβ, Σουντακόφ – Ζουμπκόφ, Νέβερτον, Εγκουινάλντο.

Αταλάντα: Καρνεσέκι – Τζιμσίτι, Κοσουνού, Κολάσινατς – Τζαπακόστα, Έντερσον, Ντε Ρόον, Ρουτζέρι – Ντε Κέιτελαρε – Λούκμαν, Ρετέγκι.

Άστον Βίλα-Μπάγερν Μονάχου

Η Άστον Βίλα κατάφερε να συνδυάσει με νίκη την επιστροφή της στα «αστέρια» έπειτα από 41 χρόνια επικρατώντας εύκολα με 3-0 της Γιουνγκ Μπόις στην πρεμιέρα εκτός έδρας, ενώ την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Μπολόνια. Ο αρχηγός ΜακΓκιν, όπως και ο Κας δεν υπολογίζονται από τον Ουνάι Έμερι, ο οποίος σχολίασε: «Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να μένουμε απαρέγκλιτα πάνω στη φιλοσοφία που χτίζουμε εδώ και δυο χρόνια. Κάθε παιχνίδι ένα βήμα μπροστά, κάθε παιχνίδι πιο τολμηρή σαν ομάδα με επίγνωση του τι μπορούμε να πετύχουμε αν παίζουμε αυστηρά πάνω στο μοτίβο που δουλεύουμε». Από την άλλη, η ομάδα του Βενσάν Κομπανί πέτυχε το σκορ της 1ης αγωνιστικής με το 9-2 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τέθηκε από νωρίς επικεφαλής στην βαθμολογία. Αμφίβολη είναι η παρουσία του Χάρι Κέιν στο αρχικό σχήμα, αν και ο Άγγλος επιθετικός πήρε κανονικά μέρος στην τελευταία προπόνηση των Βαυαρών.

Πιθανές ενδεκάδες

Άστον Βίλα: Μαρτίνες- Κονσά, Κάρλος, Τόρες, Ντιν –Ονάνα, Τίλεμανς – Μπέιλι, Ρότζερς, Ράμσεϊ – Γουάτκινς.

Μπάγερν: Νόιερ – Γκερέιρο, Ουπαμεκανό, Κιμ, Ντέιβις – Πάβλοβιτς, Κίμιχ – Ολίσε, Μουσιάλα, Γκνάμπρι – Κέιν.

Μπενφίκα-Ατλέτικο Μαδρίτης

Στην πρεμιέρα του Champions League αντιμετώπισε… ζόρια η Μπενφίκα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία (1-2). «Η Ατλέτικο είναι μεγάλη ομάδα, με τον ίδιο προπονητή εδώ και 13 χρόνια. Έχει κάνει εντυπωσιακές μεταγραφές από την Πρέμιερ Λιγκ (Γκάλαχερ και Άλβαρες) και μόνο αυτό δείχνει τις δυνατότητες της ομάδας. Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε το συλλογικό μας πνεύμα, τη φιλοδοξία να κερδίσουμε και να βελτιωνόμαστε διαρκώς περισσότερο» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Μπρούνο Λάζε, ο οποίος δεν υπολογίζει τους Ρενάτο Σάντσες και Γκουβέια. Με το… δεξί άρχισαν και οι «ροχιμπλάνκος» την πορεία τους στο Champions League με το εντός έδρας 2-1 επί της Λειψίας. Η Ατλέτικο επιστρέφει στο «Ντα Λουζ», για δεύτερη φορά, μετά από τον χαμένο τελικό (2014) από τη Ρεάλ στην παράταση. Είχε παίξει και το 2015 νικώντας με 2-1 την Μπενφίκα για τη φάση των ομίλων. Εκτός για τον Ντιέγο Σιμεόνε είναι οι Μπάριος, Αθπιλικουέτα και Λε Νορμάντ.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπενφίκα: Τρούμπιν – Μπα, Οταμέντι, Αντόνιο Σίλβα, Καρέρας – Φλορεντίνο Λουίς – Αούρσνες, Κοκτσού – Ντι Μαρία, Παυλίδης, Ακτούρκογλου.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ – Μάρκος Γιορέντε, Βίτσελ, Χιμένες, Ρεϊνίλντο, Λίνο – Ντε Πολ, Κόκε, Γκάλαχερ – Γκριεζμάν, Άλβαρες.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Μονακό

Bαριά ήττα με 9-2 από την Μπάγερν υπέστη η Ντινάμο την 1η αγωνιστική με αποτέλεσμά να αλλάξει προπονητή. «Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που το Ζάγκρεμπ θα φιλοξενήσει ακόμη μια σπουδαία ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Είμαστε όλοι έτοιμοι, πέρα από τα ελάχιστα προβλήματα τραυματισμών που έχουμε. Η νίκη κόντρα στη Λοκομοτίβα μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση για το σημερινό παιχνίδι. Πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ελπίζω να δείξουμε στο γήπεδο πως είμαστε ικανοί για κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Νέναντ Μπιέλιτσα στη συνέντευξη Τύπου πριν από την αναμέτρηση. Εκτός είναι ο Εμά, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Τεοφίλ – Καθρίν. «Η Ντιναμό άλλαξε προπονητή, έκανε μια μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα. Και δεν ξεχνάω πως στην Μπάγερν μείωσε το σκορ σε 3-2. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς για εκείνη σε σχέση μ’ αυτό πριν από δύο εβδομάδες. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτό το παιχνίδι, με εκείνο που δώσαμε με την Μπαρτσελόνα και είχαμε παίκτη παραπάνω από το 10’. Δεν ξέρω πως θα παίξουμε στην επίθεση αλλά το σίγουρο είναι πως είμαστε σε μεγάλη φόρμα» τόνισε ο προπονητής των Μονεγάσκων. Τόνι Χούτερ, που είδε την ομάδα του να νικά με 2-1 την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα.

Πιθανές ενδεκάδες

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς – Ρίστοβσκι, Μπερνάουερ, Τορέντε, Πιερ-Γκαμπριέλ – Μίσιτς – Πιάτσα, Σούτσιτς, Μπατούρινα, Κόρντομπα – Πέτκοβιτς.

Μονακό: Κεν – Βάντερσον, Κέρερ, Σαλίσου, Ενρίκε – Ζακαρία, Λ. Καμαρά – Γκολόβιν, Ακλιούς, Μπεν Σεγκίρ – Εμπολό.

Λιλ-Ρεάλ Μαδρίτης

Ανέτοιμη για τις απαιτήσεις του αγώνα με τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα εμφανίστηκε η Λιλ, που δέχτηκε γκολ και κόκκινη κάρτα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (38?-40?) και στο τέλος ηττήθηκε με 2-0. «Η Ρεάλ θα πρέπει να είναι κάτι σαν γιορτή για τον κόσμο, για όλους μας. Έτσι πρέπει να το δούμε. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε απ’ αυτό το παιχνίδι. Η γοητεία του ποδοσφαίρου είναι πως μερικές φορές ο μικρός κερδίζει τον μεγάλο. Αυτό που ζητάω από τους παίκτες είναι να παίξουν χωρίς καμία πίεση, απελευθερωμένα. Τα παιχνίδια αυτά είναι μια τεράστια επιβράβευση για τους παίκτες και την υπερπροσπάθεια που έκαναν στα προκριματικά για να προκριθούν» είπε ο Μπρουνό Ζενεσιό. Τιμωρημένος είναι ο Αντρέ Γκόμες. Εκτός μένουν ξανά οι τραυματίες Μπαπέ, Ισμαΐλι, Μουκάου και Χάραλντσον. Τα… βρήκε σκούρα στην πρεμιέρα η Ρεάλ Μαδρίτης με αντίπαλο τη Στουτγκάρδη, όμως... ανακάλυψε τον τρόπο για να λυγίσει τους Γερμανούς με δύο γκολ στο φινάλε (3-1). Επέστρεψε νωρίτερα ο προερχόμενος από τραυματισμό Κιλιάν Μπαπέ και μπήκε στην αποστολή. Αντίθετα, τέθηκε νοκ άουτ ο Κουρτουά, ενώ παραμένουν τραυματίες οι Ντίαθ, Θεμπάγιος και Άλαμπα. «Πρέπει να πάρουμε βαθμούς, λαμβάνοντας υπόψη την αξία του αντιπάλου. Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά. Εμείς απ’ την πλευρά μας τα πάμε καλά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να βελτιωθούμε» σχολίασε ο Κάρλο Αντσελότι.

Πιθανές ενδεκάδες

Λιλ: Σεβαλιέ – Μενιέ, Ντιακιτέ, Αλεξάντρο, Μπάκερ – Αντρέ, Μπουαντί - Ζέγκροβα, Καμπελά, Σαραουΐ - Ντέιβιντ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί – Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Αρντά Γκιουλέρ – Μπέλιγχαμ – Ροντρίγκο, Βινίσιους.

Λίβερπουλ-Μπολόνια

Η Λίβερπουλ έκανε ιδανική εκκίνηση στον όμιλο καθώς επικράτησε με ανατροπή (3-1) της Μίλαν. Επόμενο εμπόδιο στη διοργάνωση θα είναι η Λειψία εκτός έδρας. «Οι παίκτες αρχίζουν να πιστεύουν στο πρότζεκτ, όμως σαν γκρουπ έχουμε πολλά να αποδείξουμε και θα χρειαστεί συνέπεια. Προσπαθώ πάντα να είμαι ρεαλιστής, η δουλειά του Γιούργκεν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν φανταστική, οπότε θα απαιτηθεί να την πάμε ένα βήμα πιο μακριά τόσο στην Premier League όσο και στο Champions League» δήλωσε ο Άρνε Σλοτ, ο οποίος είδε τους Ντιόγκο Ζότα και Φεντερίκο Κιέζα να μην παίρνουν μέρος στην τελευταία προπόνηση. Ο πρώτος αναμένεται να είναι διαθέσιμος, όχι όμως και ο Ιταλός. Η Μπολόνια έκανε… ποδαρικό στο Champions League με το 0-0 κόντρα στη Σαχτάρ εντός έδρας. «Πηγαίνουμε στο Άνφιλντ όχι για να είμαστε κομπάρσοι, αλλά για να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Γνωρίζουμε πως η Λίβερπουλ πέτυχε τρία γκολ απέναντι στη Μίλαν, έχουμε όμως τις δικές μας δυνατότητες προς χρήση» δήλωσε ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο, ο οποίος πήρε στην αποστολή τους Κάστρο και Φρόιλερ, που ήταν αμφίβολοι.

Πιθανές ενδεκάδες

Λίβερπουλ: Άλισον – Άρνολντ, Κονατέ (Κουάνσα), Φαν Ντάικ, Τσιμίκας- Χράφενμπερχ, ΜακΆλιστερ - Σαλάχ, Σομποζλάι, Ντίας- Νούνες.

Μπολόνια: Σκορούπσκι – Πος, Μπεουκέμα, Λουκουμί, Λυκογιάννης – Έμπισερ, Φρόιλερ – Ορσολίνι, Φαμπιάν, Εντόι – Κάστρο.

Λειψία-Γιουβέντους

Η Λειψία ηττήθηκε στην πρεμιέρα με 2-1 από την Ατλέτικο με ανατροπή. Aντίπαλός της την επόμενη αγωνιστική θα είναι η Λίβερπουλ εντός έδρας. Ο Καμπλ είναι ακόμα νοκ άουτ λόγω τραυματισμού, ενώ επιστρέφει ο Έλμας. Η Γιουβέντους έκανε εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε με 3-1 την 1η αγωνιστική την Αϊντχόφεν, ενώ επόμενος αντίπαλός της θα είναι η Στουτγκάρδη. Παραμένουν τραυματίες οι Μίλικ, Γουεά και Άντζιτς. «Είναι μια ομάδα που παίζει σταθερά καλό και θεαματικό ποδόσφαιρο, με επιτυχίες τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία αλλά και καλές παρουσίες στο Champions League. Θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση για μας αλλά με την τακτική μας θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη» σχολίασε για την αποψινή αντίπαλο των «μπιανκονέρι» ο Τιάγκο Μότα.

Πιθανές ενδεκάδες

Λειψία: Γκουλάτσι – Χετράουντα, Ορμπάν, Λουκεμπά, Ράουμ – Μπαουμγκάρτνερ, Ζάιβαλντ, Χαϊντάρα, Σίμονς – Σέσκο, Οπέντα.

Γιουβέντους: Ντι Γκρεγκόριο – Καλουλού, Γκάτι, Μπρέμερ, Καμπιάζο – Λοκατέλι – Γκονζάλες, Κοοπμέινερς, Μακ Κένι, Γιλντίζ – Βλάχοβιτς.

Στουρμ Γκρατς-Κλαμπ Μπριζ

Κακή εκκίνησή στη League Phase έκανε η Στουρμ Γκρατς καθώς έχασε με 2-1 από την Μπρεστ στη Γαλλία. «Κανένας δεν διαφωνεί ότι η αντίπαλός μας νίκησε δίκαια. Μου αρέσει ο νέος τρόπος διεξαγωγής, αλλά, θα ήθελα το ματς της πρεμιέρας με τη συγκεκριμένη ομάδα να το έχουμε στην έδρα μας. Έχουμε πολλές δυνατότητες ως ομάδα, αλλά, πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο» δήλωσε ο Κρίστιαν Ίλτσερ. Εκτός πλάνων βρίσκεται ο Βούτριχ , ο οποίος τραυματίστηκε στην πρεμιέρα, ενώ τιμωρημένος είναι ο Λαβαλέ. Υποσχέσεις άφησε στη δική της πρεμιέρα η Κλαμπ Μπριζ, παρά την εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Ντόρτμουντ. «Δεν αξίζαμε την ήττα. Παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες. Ελπίζω να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο και στη συνέχεια» σχολίασε σχετικά ο Σιμόν Μινιολέ. «Δεν έχω δείξει ακόμα τις πραγματικές μου δυνατότητες, επειδή προσπαθώ ακόμα να προσαρμοστώ σε ένα νέο περιβάλλον. Πηγαίνουμε με... τα χίλια για τη νίκη κόντρα στη Στουρμ Γκρατς. Θα είναι πολύ σημαντική για την αυτοπεποίθησή μας. Πρέπει όμως να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να κάνουμε τις ευκαιρίες μας γκολ» ήταν τα λόγια του Χρήστου Τζόλη, ο οποίος αναμένεται να είναι ξανά βασικός.

Πιθανές ενδεκάδες

Στουρμ Γκρατς: Σέρπεν - Γκαζιμπέκοβιτς, Αϊβού, Γκεϊρχόφερ, Κάριτς - Γιαλκουγιέ, Χόρβατ, Κιτεϊσβίλι, Μπέβινγκ - Μπίρεθ, Τζάτα.

Κλαμπ Μπριζ: Μινιολέ - Σάμπε, Μέχελε, Ορντόνιεζ, Ντε Κάιπερ - Βέλτεσεν, Ονιεντίκα - Ολσεν, Βανάκεν, Τζόλης - Νίλσον.

SDNA

Champions Leagueειδήσεις τώρα