Αθλητισμός|04.10.2024 23:27

Euroleague: Ξεκίνημα με ήττα για τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη - Θερμό επεισόδιο Γιασικεβίτσιους - Μπαρτζώκα!

Newsroom

Χωρίς να έχει τις κατάλληλες λύσεις στο φινάλε, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην πρεμιέρα της Euroleague από τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη με 82-71.

Ποδαρικό με... αριστερό έκανε ο Ολυμπιακός στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις καθώς μολονότι ήταν μέσα στο ματς, επέτρεψε στη Φενέρ να κερδίσει και με διαφορά στο φινάλε.

Το ολικό μπλακ άουτ των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα στο τέταρτο δεκάλεπτο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες δεν είχαν καθαρό μυαλό εκτελώντας βεβιασμένα τις επιθέσεις τους. Στα αρνητικά ήταν και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (14), που έδωσαν δεύτερες ευκαιρίες στην τουρκική ομάδα, η οποία ωστόσο δεν εκτελούσε με καλά ποσοστά από τα 6.75μ. (7/24τρ. 29%.).

Ο Μπόλντγουιν έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός άσος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε μια πληθωρική εμφάνιση, με τον Χέις-Ντέιβις να συμπληρώνει 15 πόντους. Διψήφιος και ο Μπόνζι Κόλσον με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ. Όμως η τουρκική ομάδα είδε τον Γουίλμπεκιν να αποχωρεί σοβαρά τραυματίας καθώς εκφράζονται φόβοι πως έχει υποστεί ρήξη χιαστού. 

Από την αντίπερα όχθη για τους Ερυθρόλευκους που πήραν κάτω από την βάση στο πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι, ξεχώρισε ο Μόουζες Ράιτ με 15 πόντους 7 ριμπάουντ, με τον Αμερικανό σέντερ να κερδίζει κατά κράτος ορισμένες φορές τον γίγαντα Μαριάνοβιτς. Στους 13 πόντους σταμάτησε ο Σακίλ ΜακΚίσικ που έδωσε άλλον αέρα στην επίθεση του Ολυμπιακού. Σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Σάσα Βεζένκοφ με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Φενερμπαχτσέ: Μπάλντουιν 19 (1), Γουίλμπεκιν, Μέλι 5 (1), Σανλί 7 (1), Χέιζ-Ντέιβις 15 (1), Χολ 5 (1), Πιερ 2, Γκούντουριτς 4 (1), Ζάγκαρς 3, Κόλσον 10 (2), Μαριάνοβιτς 8, Μπιρτς 4.

Ολυμπιακός: Γουόκαπ 2, Γουίλιαμς-Γκος 6, Ράιτ 15 (1), Βιλντόζα 2, Βεζένκοβ 11 (1), Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 6, Πίτερς 2, Πετρούσεβ 9, ΜακΚίσικ 13 (1), Φουρνιέ 5 (1).

Έντονη λογομαχία

Με τη λήξη της αναμέτρησης υπήρξε έντονη λογομαχία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο Λιθουανός μίλησε σε έντονο ύφος στον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Τα νεύρα ήταν τεντωμένα, αλλά οι ψυχραιμότεροι μπήκαν στη μέση και η κατάσταση εκτονώθηκε.

 

«Έχουμε πολύ καλή σχέση με τον Γιώργο. Έκανε κάποια σχόλια, μου έλεγε πώς να κοουτσάρω. Είναι η δεύτερη φορά που μου λέει πώς να προπονώ. Η πρώτη φορά που συνέβη, ήταν όταν ήταν στη Χίμκι. Είχαμε μία μονομαχία, δεν θα αφήσω κανέναν προπονητή να μου πει τι πρέπει να κάνω με την ομάδα μου. Πιστεύω ότι αυτό είναι απαράδεκτο» είπε ο Γιασικεβίτσιους.

Απ' την πλευρά του ο Μπαρτζώκας σχολίασε: «Δεν ήταν συζήτηση αυτό που είχαμε με τον Γιασικεβίτσιους στο τέλος. Ο Σάρας μου επιτέθηκε μόλις τελείωσε το ματς. Ό,τι και να έγινε στη διάρκεια του αγώνα, πήραμε τεχνική ποινή. Και όταν του έδωσε το χέρι μου στο τέλος, μου επιτέθηκε. Αυτό είναι ασεβές. Αυτό είναι απόλυτα ασεβές».

ΦενέρμπαχτσεΣαρούνας ΓιασικεβίτσιουςΓιώργος Μπαρτζώκαςειδήσεις τώραEuroleagueΟλυμπιακός