Αθλητισμός|06.10.2024 22:45

Με καρδιά πρωταθλητή ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον σκόπελο του Λεβαδειακού και σκαρφάλωσε στην κορυφή

Newsroom

Ίδρωσε, εγκλωβίστηκε στα σχοινιά, είδε τον Λεβαδειακό να χάνει ένα πέναλτι σε ένα κρίσιμο σημείο, αλλά στο φινάλε ο ΠΑΟΚ έδειξε ξανά χαρακτήρα πρωταθλητή και σκαρφάλωσε στην κορυφή της Super League επικρατώντας με 2-0 στη Λιβαδειά.

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Βοιωτία, ψάχνοντας τρίποντο κορυφής και οξυγόνο μετά τις τρεις σερί ήττες (Γαλατά, Άρης, Στεάουα). Ωστόσο, ο Λεβαδειακός εμφανίστηκε εξαιρετικά ανταγωνιστικός βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Λουτσέσκου, που όμως βρήκε τον τρόπο να αποδράσει με το τρίποντο.

Ο Λεβαδειακός είχε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει απ' το σημείο του πέναλτι. Στο 69' σε μία ανύποπτη φάση, όπου χρειάστηκε η συνδρομή του VAR, ο Βεργέτης καταλόγισε πέναλτι του Γκόμες πάνω στον Γιαννιώτα. Ο Μπάλτσι έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι και ο Δικέφαλος αφού... επιβίωσε πήρε δύναμη, πάτησε γκάζι και καθάρισε το παιχνίδι.

Στο 86' ο Βιεϊρίνια έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καμαρά νίκησε τον Τσάπρα στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σβαμπ απ' το σημείο του πέναλτι κλείδωσε το τρίποντο γράφοντας το τελικό 0-2.

Λεβαδειακός: Γκαραβέλης, Λιάγκας, Μεχία (65’ Πλέγας), Παπαδόπουλος, Τσόκαϊ (89' Κάσσος), Μορέιρα, Ρόμο (89' Οζμπολτ), Ζίνι (53’ Γιαννιώτας), Πεντρόζο (65’ Κωστή), Μπάλτσι, Τσάπρας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (46’ Βιεϊρίνια), Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ, Μπακαγιόκο (60’ Καμαρά), Σβαμπ, Μουργκ (72’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (72’ Ντεσπόντοφ), Σορετίρε (60’ Τάισον), Τισουντάλι.

ειδήσεις τώραSuperLeagueΠΑΟΚΛεβαδειακός