Αθλητισμός|09.10.2024 10:28

Αλλαγή καριέρας για τον Κλοπ: Το νέο επαγγελματικό βήμα του και τα σενάρια για την Εθνική Γερμανίας

Newsroom

Ο Γιούργκεν Κλοπ γυρίζει σελίδα στην καριέρα του καθώς, λίγους μήνες μετά την παραίτηση του από τη Λίβερπουλ, πλέον θα είναι ο νέος επικεφαλής ποδοσφαίρου όλων των ομάδων της Red Bull, με ειδική οψιόν αποχώρησης για να αναλάβει την Εθνική Γερμανίας.

Το νέο επαγγελματικό βήμα

Ο Γερμανός προπονητής και παλαίμαχος παίκτης είχε «ακουστεί» για πολλές κενές θέσεις σε πάγκους από τότε που αποφάσισε να φύγει από την αγγλική ομάδα το καλοκαίρι, με την Μπαρτσελόνα μεταξύ εκείνων που εικάζεται ότι είχε κάνει μια προσέγγιση πριν από τον διορισμό του επίσης Γερμανού Χάνσι Φλικ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το «Sky Sports Germany», ο Κλοπ έχει πλέον υπογράψει μακροχρόνιο συμβόλαιο με τον όμιλο Red Bull για να γίνει ο επικεφαλής του ποδοσφαίρου του ομίλου, με τη συμφωνία να ξεκινά με το νέο χρόνο, την 1η Ιανουαρίου 2025.

Η νέα δουλειά του Γερμανού, αφορά όλους τους συλλόγους της Red Bull σε όλο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής, ο όμιλος αποτελείται από τη γερμανική Λειψία, την αυστριακή Σάλτσμπουργκ, την αγγλική Λιντς, την αμερικανική Νιου Γιορκ Σίτι, την βραζιλιάνικη, Μπραγαντίνο και την ιαπωνική, Ομίγια Αρντίτζα.

Σε αυτόν τον νέο ρόλο, ο 57χρονος τεχνικός θα «συμβουλεύει όλες τις ομάδες της Red Bull» σε μια σειρά από διαφορετικούς τομείς διαχείρισης, όπως η προπονητική, οι φιλοσοφίες, η ανάπτυξη παικτών και η υπογραφή νέων παικτών και προπονητών. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Red Bull, Όλιβερ Μίντζλαφ, ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την πρόσληψη του Κλοπ στη Red Bull.

Μετά από εννέα χρόνια επιτυχημένης πορείας στη Λίβερπουλ, ο Κλοπ παραιτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Τότε είχε υποσχεθεί ότι θα παρέμενε μακριά από τα γήπεδα για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν επιστρέψει ενδεχομένως στους πάγκους. Όμως, οι καταστάσεις άλλαξαν και ο ίδιος αποφάσισε να κάνει μία νέα στροφή στην καριέρα του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Φλόριαν Πλέτενμπεργκ, ο Γερμανός έχει εξασφαλίσει μια ρήτρα στο συμβόλαιο με τη Red Bull που του επιτρέπει να γίνει προπονητής της εθνικής Γερμανίας, εάν του παρουσιαστεί αυτή η ευκαιρία στο μέλλον.

Γιούργκεν ΚλοπΛίβερπουλΕθνική ΓερμανίαςRed Bullπροπονητής