Αθλητισμός|10.10.2024 23:45

Για σένα Τζορτζ! Ονειρεμένη Εθνική διέλυσε την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ - Αφιερωμένη στον Μπάλντοκ η επική νίκη

Newsroom

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας τίμησαν τη μνήμη του φίλου, του συμπαίκτη, του αδελφού τους Τζορτζ Μπάλντοκ με μια ιστορική νίκη. Η Ελλάδα άλωσε το Γουέμπλεϊ, επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας του Nations League. Ο Βαγγέλης Παυλίδης σκόραρε δις πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στο 94'!

Οι διεθνείς μας ήταν συγκλονιστικοί! Λες και έπαιζαν με δώδεκα παίκτες, λες και ήταν μαζί τους μέσα στο γήπεδο ο αδικοχαμένος Τζορτζ. Έκαναν μια κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο του πιο εμβληματικού σταδίου στην Ευρώπη και ανταμείφθηκαν με μια σπουδαία νίκη. Την πρώτη της Ελλάδας επί των Τριών Λιονταριών.

Από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο η απόδοση της Ελλάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άγγιξε το τέλειο. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα παίζοντας πρωτίστως για τον Μπάλντοκ που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή. Και με το σφύριγμα της λήξης πανηγύρισαν με δάκρυα στα μάτια αφιερώνοντας μια απ' τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της Εθνικής ομάδας στον αγαπημένο τους Τζορτζ. Στιγμές συγκλονιστικές στο Γουέμπλεϊ...

Ήταν η καλύτερη εμφάνιση που έχει πραγματοποιήσει η Εθνική ομάδα στη μετά Ρεχάγκελ και Σάντος εποχή. Ήταν το καλύτερο ματς της Εθνικής (τουλάχιστον) τα τελευταία δέκα χρόνια! Δεν υπήρξε παίκτης που να υστέρησε. Άπαντες ήταν εξαιρετικοί. Εκείνος όμως που έκανε τη διαφορά και καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο καταπληκτικός Βαγγέλης Παυλίδης, ο οποίος με τα δύο γκολ που πέτυχε έγινε ο ήρωας της βραδιάς.

Το εντυπωσιακό είναι πως συνολικά η Εθνική πέτυχε πέντε γκολ στο Γουέμπλεϊ καθώς πέραν των δύο του Παυλίδη, σκόραρε άλλες τρεις (!) φορές αλλά τα τέρματα ακυρώθηκαν (ορθώς) ως οφσάιντ. Αποτελεί όμως στοιχείο ενδεικτικό της πίεσης που άσκησε επιθετικά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Παράλληλα, η Γαλανόλευκη δεν απειλήθηκε παρά ελάχιστες φορές απ' τους Άγγλους που τα βρήκαν σκούρα. 

Η Ελλάδα πανηγύρισε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα ματς στον όμιλο του Nations League και δείχνει ότι επανέρχεται με τον καλύτερο τρόπο στις μεγάλες επιτυχίες...

Δείτε ΕΔΩ το 0-1

Δείτε ΕΔΩ το 1-1

Δείτε ΕΔΩ το 1-2 

Oι φάσεις του αγώνα

3' Η πρώτη απειλή στο ματς απ' τον Μπέλιγχαμ, όμως ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά αποτρέποντας το γκολ.

5' Απάντησε η Ελλάδα με μεγάλη ευκαιρία. Ο Τζόλης έβγαλε την πάσα για τον Παυλίδη, ο οποίος επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Πίκφορντ αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

10' Ασύλληπτη ευκαιρία για την Ελλάδα! Ο Πίκφορντ βγήκε εκτός περιοχής, ο Μπακασέτας έκλεψε την μπάλα και σούταρε σε άδειο τέρμα όμως ο Κόλγουιλ έσωσε την ύστατη στιγμή με διώξιμο πάνω στη γραμμή!

12' Ο Μαυροπάνος σκόραρε αλλά υπήρξε οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

22' Ήταν η σειρά της Αγγλίας για να απειλήσει με τον Πάλμερ, ο οποίος δεν σκόραρε από πλεονεκτική θέση.

23' Η τρίτη καλή στιγμή της Ελλάδας στο ημίχρονο. Ο Γιαννούλης έκανε το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής, ο Μπακασέτας σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα και δεν κατέληξε στο τέρμα.

49' Ιδανική εκκίνηση έκανε η Εθνική στο β' ημίχρονο. Στο 49' ο Κουλιεράκης κουβάλησε μπάλα φτάνοντας μέχρι την περιοχή της Αγγλίας. Έδωσε στον Παυλίδη, ο οποίος με μια απίθανη ενέργεια, απέφυγε τρεις αντιπάλους και πλάσαρε ιδανικά για το 0-1!

54' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα με τον Μπακασέτα να εκτελεί το φαουλ, τον Γιαννούλη να πιάνει την κεφαλιά και τους Άγγλους να απομακρύνουν δύσκολα.

59' Σκόραρε ο Μασούρας αλλά υπήρξε ξανά οφσάιντ και δεν μέτρησε το τέρμα.

60' Ευκαιρία για την Αγγλία με τον Γουότκινς που σούταρε λίγο άουτ.

84' Σκόραρε ο Παυλίδης αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

87' Ο Μπέλιγχαμ ισοφάρισε (1-1) με ωραίο σουτ λίγο έξω απ' τη μεγάλη περιοχή.

90+4' Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Αγγλίας, ο Παυλίδης εκτέλεσε εύστοχα για το ιστορικό 1-2 στο Γουέμπλεϊ!

Αγγλία: Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72' Σολάνκε), Μπέλιγχαμ, Σάκα (52' Μαντουέκε), Γκόρντον (60' Γουότκινς).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (66' Ζαφείρης), Κουρμπέλης (73' Μάνταλος), Μπακασέτας (86' Βαγιαννίδης), Τζόλης (86' Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66' Πέλκας), Παυλίδης.

εθνική Ελλάδαςειδήσεις τώραNations LeagueΕθνική ΑγγλίαςΕθνική ομάδα