Αθλητισμός|11.10.2024 00:28

Κατάθεση ψυχής από Μπακασέτα: «Ντροπή αυτά που γράφτηκαν και ειπώθηκαν για τον Μπάλντοκ»

Newsroom

Λίγο μετά την ιστορική νίκη της Εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ επί της Αγγλίας κι αφού προηγουμένως είχε λυγίσει δακρυσμένος στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ψηλά τη φανέλα του αδικοχαμένου συμπαίκτη και φίλου Τζορτζ Μπάλντοκ, ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε για τη μεγαλύτερη νίκη της ζωής του στο ποδόσφαιρο, δήλωσε περήφανος για τους συμπαίκτες του, αλλά κυρίως στάθηκε στο γεγονός ότι κάποιοι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να επωφεληθούν από την τραγωδία με τον θάνατο του Μπάλντοκ δείχνοντας έλλειψη σεβασμού στη μνήμη τού αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή και στην οικογένειά του που θρηνεί.

«Είναι η μεγαλύτερη νίκη της ζωής μου στο ποδόσφαιρο. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για αυτούς τους συμπαίκτες. Αφιερώνω τη νίκη στον Τζορτζ και στην οικογένειά του. Να τους δώσουμε μια δύναμη. Δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνει το παιχνίδι βάσει των συνθηκών. Αποτελεί ντροπή για κάποιους συναδέλφους σας -και δεν αναφέρομαι σε όλους γιατί κάποιοι κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους- να προσπαθούν να επωφεληθούν από μια τέτοια τραγωδία λέγοντας χυδαιότητες για τον Τζορτζ και την οικογένειά του. Ας είμαστε άνθρωποι σε αυτές τις στιγμές. Δεν κινήθηκαν όλοι σε αυτό το μήκος κύματος. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Θα έπρεπε να σεβαστούν το παιδί, την οικογένειά του και εμάς. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο σήμερα», είπε ο αρχηγός της Εθνικής.

Ερωτηθείς για τον χαρακτήρα και το ήθος του Τζορτζ, ο Μπακασέτας θυμήθηκε δύο περιστατικά με τον Μπάλντοκ στην Εθνική ομάδα: «Ο Τζορτζ σήμερα ήταν οδηγός για εμάς. Μέσα στη Γαλλία το καλοκαίρι είχε δεμένο αστράγαλο και το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να βοηθήσει. Στο μπαράζ στη Γεωργία ενώ ήξερε ότι θα τραυματιστεί, είχε τσακωθεί με τους γιατρούς και τα έδωσε όλα γιατί είχε πάθει υποτροπή στη γάμπα. Η αυταπάρνηση του Τζορτζ ήταν οδηγός μας σήμερα. Καλή δύναμη στην οικογένειά του, να θρηνήσουν τον χαμό του και σιγά σιγά να πατήσουμε στα πόδια μας».

Τζορτζ ΜπάλντοκΤάσος Μπακασέταςεθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδαειδήσεις τώρα