Αθλητισμός|16.10.2024 12:54

Επίσημα στο τιμόνι της Εθνικής Αγγλίας ο Τόμας Τούχελ - Δεν θα βρίσκεται στον πάγκο στο ματς με την Ελλάδα!

Newsroom

Ο Τόμας Τούχελ ανέλαβε επισήμως την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας. Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γερμανού προπονητή, ο οποίος όμως δεν θα βρίσκεται στον πάγκο των Τριών Λιονταριών στο παιχνίδι με την Ελλάδα για την 5η αγωνιστική του Nations League στις 14 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ.

H αγγλική Ομοσπονδία επιβεβαίωσε αυτό που είχε διαρρεύσει από το απόγευμα της Τρίτης (15/10) υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 18  μηνών. Όμως θα πιάσει δουλειά απ' την 1η Ιανουαρίου 2025 με απώτερο στόχο την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2026.

Ως εκ τούτου, θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας ως υπηρεσιακός τεχνικός για τα δύο τελευταία ματς τους Nations League, ο Λι Κάρσλεϊ, ο οποίος θα ηγείται της Αγγλίας στο ματς απέναντι στην Ελλάδα στις 14 Νοεμβρίου, οπότε αναμένεται να κριθεί η πρωτιά στον όμιλο.

Ο Τόμας Τούχελ γίνεται ο πρώτος Γερμανός που αναλαμβάνει τον πάγκο της Αγγλίας και μόλις ο τρίτος μη Άγγλος που παίρνει τη θέση μετά τον αείμνηστο Σουηδό Σβεν Γκόραν Έρικσον και τον Ιταλό Φάμπιο Καπέλο. Ο Τούχελ συμφώνησε με απολαβές που αγγίζου τα 6 εκατ. ευρώ ετησίως.

«Είμαι υπερήφανος και είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας. Εδώ και αρκετά χρόνια αισθανόμουν έναν ιδιαίτερο δεσμό με το αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού μου έχει χαρίσει ιδιαίτερες στιγμές» ήταν η πρώτη δήλωση του Γερμανού προπονητή.

Ο Τόμας Τούχελ ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερν, ενώ κατά το παρελθόν εργάστηκε σε Τσέλσι, Παρί, Ντόρτμουντ και Μάιντς. Έχει κατακτήσει το Champions League το 2021 με την Τσέλσι, έχει οδηγήσει την Παρί στον μοναδικό τελικό Champions League της ιστορίας της, ενώ έχει σηκώσει ένα πρωτάθλημα (Μπάγερν) κι ένα Κύπελλο (Ντόρτμουντ) Γερμανίας, δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο κι ένα Λιγκ Καπ Γαλλίας. Ακόμα έχει ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. 

Τόμας ΤούχελΕθνική Αγγλίαςειδήσεις τώρα