Αθλητισμός|18.10.2024 22:26

Euroleague: Πλήρωσε τα λάθη του και ηττήθηκε στην Πόλη απ' την Εφές ο Ολυμπιακός

Newsroom

Μετ' εμποδίων έχει αρχίσει η πορεία των ελληνικών ομάδων στην Euroleague. Μετά τον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε για δεύτερη φορά (Παρί και Ρεάλ) έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, ήρθε η σειρά και του Ολυμπιακού να βρεθεί στην ίδια θέση.

Οι Πειραιώτες πλήρωσαν τα λάθη τους στα τελευταία λεπτά αλλά και την ευάλωτη άμυνά τους που δέχθηκε 91 πόντους και γνώρισαν την ήττα (91-89) από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη υποχωρώντας στο 2-2.

Ιδανικός αυτόχειρας ήταν πάντως ο Ολυμπιακός καθώς για 36 λεπτά είχε το προβάδισμα. Στο φινάλε όμως λύγισε και ηττήθηκε για δεύτερη φορά στην Τουρκία καθώς έχασε και απ' την Φενέρ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κυκλοφορόντας εξαιρετικά την μπάλα στην επίθεση, με τους παίκτες των Πειραιωτών να μοιράζουν 26 ασίστ για 9 λάθη, τρία εκ των οποίων στα 2 τελευταία λεπτά. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στα αμυντικά ριμπάουντ, έδωσε δεύτερες ευκαιρίες στην τουρκική ομάδα, η οποία μάζεψε 13 επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας παράλληλα και 50% στο τρίποντο (12/24τρ.).

Ο Σέιν Λάρκιν έκανε μεγάλο ζημιά στον Ολυμπιακός, θυμίζοντας γιατί είναι ένας εκ των κορυφαίων στα παρκέ της Ευρωλίγκα. Ο δαιμόνιος γκαρντ της τουρκική ομάδας μέτρησε 24 πόντους με 4/7τρ. μοιράζοντας παράλληλα και 4 ασίστ. Στους 13 πόντους σταμάτησε ο Τόμπσον που πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με το σύνολο του Μιγιάτοβιτς, δήμιος στο φινάλε ο Μπράιαντ με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Φουρνιέ ήταν εξαιρετικός στη μεγαλύτερη διάρκεια αλλά στο φινάλε εξελίχθηκε σε μοιραίος. Ο Γάλλος έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα», μετρώντας 20 πόντους με 4/6τρ. ωστόσο στο τέλος έκανε ένα πολύ κομβικό λάθος. Θετικός ήταν ξανά ο Σάσα Βεζένκοφ (16π. 6ρ.), όπως και ο ΜακΚίσικ με 17 πόντους. Διψήφιος και ο Ντόρσεϊ (11π.), ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο μέρος.

EuroleagueΟλυμπιακόςΑναντολού Εφεςειδήσεις τώρα