Αθλητισμός|20.10.2024 18:00

Ο μαχητικός Λεβαδειακός ανάγκασε τον προβληματικό Ολυμπιακό σε γκέλα στο Γ. Καραϊσκάκης

Newsroom

Ο Λεβαδειακός έριξε... βόμβα στο Γ. Καραϊσκάκης καθώς απέσπασε ισοπαλία (2-2) απ' τον Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 2-0 μόλις στο 20' αλλά στη συνέχεια παρουσίασαν προβληματικό πρόσωπο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο μαχητικός Λεβαδειακός που σκόραρε δις και κράτησε μέχρι τέλους το πολύτιμο 2-2.

Μάλιστα η ομάδα της Βοιωτίας πήρε θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Ολυμπιακού μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 31 χρόνια! Την προηγούμενη φορά που έφυγε με βαθμό απ' το Καραϊσκάκη ήταν τον Δεκέμβριο του 1993 και πάλι έπειτα από ισοπαλία με 2-2!

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μόλις στο 4' με ωραίο τελείωμα του Τσικίνιο, ενώ με τη συμπλήρωση 20 λεπτών (21') ο Ελ Κααμπί ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι για το 2-0 με το έβδομο εφετινό του γκολ. Οι Ερυθρόλευκοι μάλλον χαλάρωσαν θεωρώντας ότι το τρίποντο... κλείδωσε και το πλήρωσαν. Ο Λεβαδειακός δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Όζμπολτ και τον Γιαννιώτα προτού μειώσε σε 2-1 με εκτέλεση πέναλτι του Όζμπολτ στο 45+1'.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν άκουσαν το... σήμα κινδύνου και στο 57' ο Γιαννιώτας με ωραία κεφαλιά-ψαράκι πέτυχε το 2-2 παγώνοντας το Γ. Καραϊσκάκης. Οι Πειραιώτες αφυπνίστηκαν, πίεσαν και άγγιξαν το γκολ με τον Ανδρούτσο, τον Ελ Κααμπί και τον Γιάρεμτσουκ στο 92', όμως δεν βρήκαν το νικητήριο τέρμα και έμειναν για δεύτερη σερί αγωνιστική στην ισοπαλία μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι (73' Kοστίνια), Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (73' Ντάνι Γκαρθία), Μουζακίτης, Μασούρας (85' Γιάρεμτσουκ), Τσικίνιο (62' Ανδρούτσος), Βέλντε (62' Κωστούλας), Ελ Κααμπί.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παπαδόπουλος (35' Κάτρης), Μορέιρα, Πλέγας (35' Ζίνι), Τσοκάι, Πεντρόσο, Τζάλοου, Γιαννιώτας, Όζμπολτ (78' Βήχος).

SuperLeagueΛεβαδειακόςΟλυμπιακόςειδήσεις τώρα