Αθλητισμός|20.10.2024 20:15

Αφιερωμένη στον Τζορτζ - Έδειξε χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός στην Κρήτη και πήρε τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ

Newsroom

Ο Παναθηναικός παίζοντας υπό το βάρος της τραγικής απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ πέρασε νικηφόρα απ' την έδρα του ΟΦΗ. Ήταν ώριμος, ουσιαστικός κι είχε σε τρομερή κατάσταση τον Τετέ! Οι Πράσινοι στην πιο δύσκολη εβδομάδα της ιστορίας τους έβγαλαν ψυχή και νίκησαν με 1-0 τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου συμπαίκτη τους.

Το τρίποντο είχε... φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, ο οποίος εξελίσσεται στον πιο κομβικό παίκτη της ομάδας. Οι Πράσινοι επέστρεψαν στις νίκες μετά τα δύο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και διατηρήθηκαν σε κοντινή απόσταση απ' τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας φτάνοντας τους δώδεκα πόντους.

Ο Παναθηναϊκός, που πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην εφετινή Super League, άνοιξε το σκορ στην πρώτη του υποσχόμενη ευκαιρία του ματς, καθώς μόλις στο 6' ο Τζούριτσιτς έστρωσε στον Τετέ κι αυτός με έξυπνο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας των Κρητικών για το 0-1 που διατηρήθηκε μέχρι τέλους. Ο ΟΦΗ είχε 2-3 αξιόλογες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με αποκορύφωμα το δοκάρι του Γιουνγκ στο 41' αλλά οι Πράσινοι ήταν αποτελεσματικοί στην άμυνα.

Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού στην προθέρμανσή τους φορούσαν φανέλες με το νούμερο 32. Επίσης, όταν ο Τετέ σκόραρε, όλοι οι Πράσινοι μαζεύτηκαν στο ίδιο σημείο και σήκωσαν ψηλά τη φανέλα του Τζορτζ.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ, Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης (79’ Αμπάντα), Μπαϊνοβιτς (68’ Μπάκιτς), Καραχάλιος (90’ Αποστολάκης), Σενγκέλια, Φούντας (68’ Ριέρα), Γιούνγκ (78’ Σαλσέντο).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο (79’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν, Τετέ (90’ Μαντσίνι), Μπακασέτας (79’ Ουναϊ), Τζούρισιτς (61’ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (79’ Νίκας).

Παναθηναϊκόςειδήσεις τώραΟΦΗSuperLeagueΤζορτζ Μπάλντοκ