Αθλητισμός|20.10.2024 22:40

Ισόπαλο το ντέρμπι των Δικεφάλων στην OPAP Arena και ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην κορυφή

Newsroom

Σε ένα καυτό ντέρμπι που είχε γκολ, ρυθμό, φάσεις και εντάσεις, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε με γκολ του Μπάμπα, η Ένωση απάντησε με τέρμα του Πιερό αλλά στη συνέχεια η μπάλα έμεινε μακριά απ' τα δίχτυα, αποτέλεσμα που διατηρεί τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στην κορυφή της Super League, όπου πλέον έχει συγκάτοικο τον συμπολίτη Άρη!

Το παιχνίδι εξαρχής είχε ξέφρενο ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος με τρομερό σουτ του Οζντόεφ στο 14' που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Κι αμέσως μετά ο Δικέφαλος του Βορρά άνοιξε το σκορ. Στο 15' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσάλοφ πήρε την κεφαλιά και ο Μπάμπα με διπλή προσπάθεια κι αφού νίκησε τον Στρακόσα, έγραψε το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει σκοράρει και στο 19' σε επικίνδυνο γύρισμα του Ζίβκοβιτς. Κόντρα στη ροή του αγώνα και σε ένα σημείο που οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο, η ΑΕΚ βρήκε γκολ χάρη στον Πιερό, ο οποίος νίκησε τον Κεντζιόρα στην προσωπική μονομαχία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 38' η ΑΕΚ είχε διπλή χαμένη ευκαιρία με τον Κοτάρσκι να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Ρότα και τον Περέιρα να σουτάρει άουτ.

Ο ρυθμός στο β' ημίχρονο δεν ήταν εξίσου γρήγορος καθώς οι δυο ομάδες έπαιξαν με περισσότερη ασφάλεια στα μετόπισθεν. Ο ΠΑΟΚ απείλησε μετά το 65' με τον Ζίβκοβιτς και τον Κεντζιόρα, η ΑΕΚ είχε ένα άστοχο σουτ με τον Οντουμπάτζο, η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα και το ντέρμπι ολοκληρώθηκε στην ισοπαλία.

Oι δύο ομάδες ζήτησαν κι από ένα πέναλτι στη διάρκεια του ντέρμπι αλλά ούτε ο διαιτητής, ούτε κι ο VAR είχαν την άποψη ότι υπήρξαν παραβάσεις...

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα (74’ Οντουμπάτζο), Πήλιος, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Περέιρα (74’ Πινέδα), Κοϊτά, Λιβάι (75’ Μαρσιάλ), Λαμέλα (81’ Γκατσίνοβιτς), Πιερό.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Όττο, Μπάμπα (62’ Κόλεϊ), Λόβρεν, Γκεντζιόρα, Σβαμπ, Οζντόεφ (74’ Καμαρά), Τσάλοφ, Μουργκ (74’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Τάισον (61’ Τόμας).

ειδήσεις τώραΠΑΟΚSuperLeagueΑΕΚ