Αθλητισμός|26.10.2024 22:20

Λιοντάρι ο Πανσερραϊκός, νίκησε την ΑΕΚ στις Σέρρες μετά από 33 χρόνια παίζοντας με δέκα παίκτες απ' το 27'!

Newsroom

Από τον Μάρτιο του 1991 είχε να νικήσει ο Πανσερραϊκός την ΑΕΚ στις Σέρρες. Και τα κατάφερε ξανά, 33 χρόνια μετά! Τα Λιοντάρια έπαιξαν εξαιρετικά, και μολονότι έμειναν με παίκτη λιγότερο απ' το 27' λόγω αποβολής, κατόρθωσαν να αντέξουν στην πίεση της Ένωσης και να κρατήσουν μέχρι τέλους το ιστορικό 1-0. Παράπονα της Ενωσης για τη διαιτησία του Τσιάρα, ζητώντας τρία πέναλτι!

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 21' σε τράβηγμα του Περέιρα στον Ντέλετιτς. Ο Μπετανκόρ ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Στρακόσα κι άνοιξε το σκορ στο 23΄ με το πέμπτο σερί τέρμα του στα τελευταία πένε ματς.

Η χαρά των Σερραίων, ωστόσο, κράτησε λίγο, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα, η κίτρινη κάρτα στον Τέρζιτς για σκληρό μαρκάρισμα στον Λαμέλα αναβαθμίστηκε σε κόκκινη με on field review απ' τον διαιτητή. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Πανσερραϊκός άγγιξε το γκολ και στο 34', όμως το σουτ του Μπετανκόρ σταμάτησε στο δοκάρι!

Από το σημείο εκείνο και ύστερα η συνάντηση μετατράπηκε σε μονόλογο και το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο μισό των γηπεδούχων. Στο 35΄ ο Γκουγκεσασβίλι έκανε φανταστική απόκρουση σε σουτ του Λαμέλα μέσα από την περιοχή και στο 43΄ η κεφαλιά του Πιερό έφυγε λίγο άουτ.

Η πολιορκία συνεχίστηκε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Αλμέιδα να επιτίθενται κατά κύματα κι εκείνους του Φεράντο να αμύνονται μαζικά. Στο 51' ο Γκουγκεσασβίλι πρόλαβε τον Περέιρα, στο 73΄ ο Μαρσιάλ μπήκε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο αλλά ο διεθνής μέσος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία, ενώ ο ίδιος είχε μια κεφαλιά μόλις άουτ στο 81΄ και στο επόμενο λεπτό ο Μαρσιάλ τελείωσε άσχημα τη φάση.

Η πιο μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ καταγράφηκε στο 85ο λεπτό, οπότε σε προσπάθεια του Πιερό, ο Γκουγκεσασβίλι βρήκε την μπάλα ενστικτωδώς, στέλνοντάς την στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ. Στο 88΄ ο Γεωργιανός τερματοφύλακας έκανε άλλη μια εντυπωσιακή επέμβαση, σε εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, ενώ στο 90΄+3 η μπάλα απομακρύνθηκε προτού περάσει τη γραμμή, έπειτα από κεφαλιά του Βίντα.

Ήταν ένα ματς με πολλές διαμαρτυρίες για τις διαιτητικές αποφάσεις. Από την ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του Τσιάρα που κλήθηκε στο VAR από τον Ευαγγέλου υποδεικνύοντας το πέναλτι για τράβηγμα του Περέιρα στον Ντέλετιτς. Διαμαρτυρίες υπήρξαν και από πλευράς Πανσερραϊκού στην απόφαση του Τσιάρα να αποβάλει μέσω VAR τον Τέρζιτς για το τάκλιν στον Λαμέλα. Στο δεύτερο μέρος από την ΑΕΚ φώναξαν για τρεις περιπτώσεις πέναλτι: Μία σε σπρώξιμο του Οντουμπάτζο από τον Φαρές, μια σε τράβηγμα του Πιερό από τον Καρασαλίδη και μία για ανατροπή του Πινέδα από τον Στάικο.

Πανσερραϊκός: Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (75΄ Κουτσογούλας), Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές, Ζελέν (75΄ Κάπτουμ), Στάικος, Ντέλετιτς (46΄ Καρασαλίδης), Τομάς (90΄ Χατζηστραβός), Τέρζιτς, Μπετανκόρ (75΄ Σαλαζάρ).

AEK: Στρακόσα, Οντουμπάτζο, Βίντα, Μουκουντί (46΄ Πινέδα), Χατζισαφί (57΄ Μαρσιάλ), Σιμάνσκι, Περέιρα (70΄ Μάνταλος), Λαμέλα, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία (70΄ Ελίασον), Πιερό.

ειδήσεις τώραΑΕΚΠανσερραϊκόςSuperLeague