Αθλητισμός|26.10.2024 23:44

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-4: Οι Καταλανοί διέσυραν τους Μαδριλένους στο Σαντιάγο Μπερναμπέου!

Newsroom

Ποιος είδε αυτή την Μπαρτσελόνα και δεν τη χάρηκε; Οι απίθανοι Καταλανοί του Χάνσι Φλικ παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο ιδίως στο β' ημίχρονο, διέσυραν τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και πήραν το clasico επικρατώντας με 0-4!

Μολονότι το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με φάσεις εκατέρωθεν και το σκορ ισόπαλο (0-0), στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο μία ομάδα μέσα στο γήπεδο! Η Μπάρτσα ήταν χάρμα οφθαλμών και ο Λεβαντόβσκι με τον Γιαμάλ έστησαν πάρτι στο σπίτι της αιώνιας αντιπάλου. Στο 54' ο Λέβα έγραψε το 0-1 και προτού προλάβουν να συνέλθουν οι Μαδριλένοι, σκόραρε για δεύτερη φορά στο 56'.

Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει, έχασε ευκαιρίες αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν αποτελεσματική και... φονική. Στο 77' ο θαυματουργός Γιαμάλ διαμόρφωσε το 0-3 και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία των clasico, ενώ στο 84' ο Ραφίνια έδωσε διαστάσεις ιστορικού θριάμβου στη νίκη των Μπλαουγκράνα, που βρέθηκαν στο +6 από τη Ρεάλ στη βαθμολογία της La Liga.

Ο 36χρονος Λεβαντόβσκι έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα, ο Ραφίνια τα έξι και ο Γιαμάλ τα πέντε, ενδεικτικό στοιχείο του πλουραλισμού και της πολυφωνίας που υπάρχει στην ομάδα του Φλικ. Αντιθέτως, ο Μπαπέ, ο Βινίσιους και οι υπόλοιποι σταρ της Ρεάλ, ήταν σκιά του εαυτού τους. Ήταν απελπιστικά άστοχοι στην επίθεση και τραγικά αναποτελεσματικοί στην άμυνα...

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Λούκας, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Μεντί (86' Γκαρθία), Μπέλιγχαμ, Βαλβέρδε, Τσουαμενί (63' Μόντριτς), Καμαβινγκά (77' Ντίαθ), Εμπαπέ, Βινίσιους.

Μπαρτσελόνα: Πένια, Κουρμπάσι, Μπάλντε, Μαρτίνες, Πέδρι (87' Γκάβι), Λεβαντόβσκι, Ραφίνια, Φερμίν (46' Ντε Γιονγκ), Κασάδο (65' Όλμο), Γιαμάλ, Κουντέ.

ΜπαρτσελόναclasicoΡεαλ ΜαδρίτηςLa Ligaειδήσεις τώρα