Αθλητισμός|27.10.2024 23:00

Αυτοκτονία του ΠΑΟΚ και απίστευτη ανατροπή του ΟΦΗ στην Τούμπα μέσα σε δύο λεπτά! Μόνος πρώτος στην κορυφή ο Άρης

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ κρατούσε τη νίκη στα χέρια του αλλά ο ΟΦΗ μέσα σε δύο λεπτά γύρισε τούμπα το ματς και ανάγκασε τον Δικέφαλο σε ήττα-σοκ εντός έδρας, που τον έριξε απ' την κορυφή, όπου πλέον βρίσκεται μόνος ο Άρης!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Ντεσπόντοφ στο 35' αλλά ο Φούντας στο 77' και ο Σαλσίδο στο 79' υπέγραψαν την ολική ανατροπή σε μια αγωνιστική κατά την οποία ηττήθηκαν οι τρεις απ' τους τέσσερις μεγάλους, ενώ ο Άρης που πήρε ισοπαλία στο ΟΑΚΑ απ' τον Παναθηναϊκό εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και απολαμβάνει την πρωτιά στη Super League.

Η βαθμολογία

  1. Άρης 18
  2. ΠΑΟΚ 17
  3. ΑΕΚ 15
  4. Ολυμπιακός 15
  5. Παναιτωλικός 14
  6. ΟΦΗ 14
  7. Αστέρας 13
  8. Παναθηναϊκός 13
  9. Πανσερραϊκός 10
  10. Βόλος 10
  11. Ατρόμητος 8
  12. Λαμία 7
  13. Λεβαδειακός 6
  14. Καλλιθέα 5

Το διακύβευμα για τον ΠΑΟΚ πριν την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ ήταν ένα, η κορυφή. Το έργο των ασπρόμαυρων όμως απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, με καλά εκτός έδρας αποτελέσματα, δεν αποδείχθηκε καθόλου εύκολο. Στον απόηχο της ευρωπαϊκής αναμέτρησης, ο Δικέφαλος είχε να διαχειριστεί δυνάμεις και ρόστερ, κινούμενος με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του. Τζόναθαν Γκόμες στα αριστερά της άμυνας και βασικούς τους Ντεσπόντοφ - Τισουντάλι, με τους Αντρίγια - Τάισον να παίρνουν ανάσες. Με το ίδιο σκεπτικό διαχείρισης και οι Κρητικοί, έχοντας μπροστά τους τη φετινή μεγάλη πρόκληση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε με το καλημέρα τα ηνία της αναμέτρησης, έχοντας ψηλά τις γραμμές του, σε μία προσπάθεια να διασπάσει με κοντινές πάσες την άμυνα του ΟΦΗ που προσπάθησε στο α΄ημίχρονο να «τρυπήσει» με βαθιές μπαλιές τους γηπεδούχους. Ενδεικτικό είναι πως μόνο στο πρώτο 45λεπτο, ο ΟΦΗ υποδείχθηκε τρεις φορές σε θέση οφσάιντ, αδυνατώντας να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του Κοτάρσκι.

Η πρώτη τελική για τους Θεσσαλονικείς που δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Χριστογεώργη ήρθε στο 12' από την κεφαλιά του Σβαμπ μετά από σέντρα του Ντεσπόντοφ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ενώ η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία σημειώθηκε στο 21΄από την εξαιρετική ενέργεια του Κωνσταντέλια που ελίχθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ είχε σε καλή μέρα τον ιδιαίτερα ορεξάτο Κωνσταντέλια ενώ ο Κίριλ Ντεσπόντοφ με τις περισσότερες ενέργειες στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, έμοιαζε ικανός να κάνει ανά πάσα ώρα και στιγμή τη ζημιά. Με τους Θεσσαλονικείς να στέλνουν προειδοποιητικές απειλές στο 28' με το μακρινό σουτ του «Ντέλια» και στο 32΄με την κεφαλιά του Κόλεϊ, ο Δικέφαλος βρήκε αυτό που έψαχνε στο 36΄με ένα απίθανο γκολ του Βούλγαρου εξτρέμ του. Ο Ντεσπόντοφ από πολύ μεγάλη απόσταση, εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, και ως σπεσιαλίστας του είδους, έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Έλληνα πορτιέρε, ο οποίος ύψωσε το χέρι του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η επιστράτευση του Ντεσπόντοφ στην αρχική ενδεκάδα έδωσε στον ΠΑΟΚ το γκολ που μετουσίωσε σε αποτέλεσμα την υπεροχή του. Με το τέρμα του 27χρονου, οι δύο ομάδες αναχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αν και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν πολλά παραπάνω από το 45λεπτο. Και ιδίως οι Θεσσαλονικείς...

Χαρακτηριστική είναι η διπλή φάση στο 38΄ όταν ο ΟΦΗ απείλησε με τον Γιουνγκ, με την μπάλα να κοντράρει πάνω στα σώματα και στην εξέλιξή της, ο ΠΑΟΚ έτρεξε στη μετάβαση, ο Κωνσταντέλιας ντρίμπλαρε ωραία, πάτησε στην περιοχή, σούταρε αλλά δεν βρήκε στόχο. Με τους ασπρόμαυρους να δημιουργούν καλές προϋποθέσεις για απειλή του Γκόμες και τον Σβαμπ να αστοχεί από τη μεγάλη περιοχή, έκλεισε το 45λεπτο στην Τούμπα.

Το β΄ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ φάνηκε να «καθαρίζει» από νωρίς το τρίποντο όταν ο Ότο τρύπησε με εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση την άμυνα του ΟΦΗ, ο Τισουντάλι πλάσαρε τον Χριστογεώργο αλλά το VAR είχε διαφορετική άποψη, υποδεικνύοντας τον Μαροκινό σε θέση οφσάιντ. Οι Θεσσαλονικείς όμως φάνηκαν πως πνευματικά έμειναν εκεί, μην μπορώντας να εδραιώσουν τη θέση τους στο γήπεδο, με αβίαστα λάθη στα μετόπισθεν που έδιναν στους φιλοξενούμενους το δικαίωμα να το παλέψουν μέχρι τέλους... Όπως και έγινε!

Με τριπλή αλλαγή στο 63΄απάντησε ο Ράσταβατς, ρίχνοντας μέσα Γκονζάλες, Μπάκιτς και Ριέρα, σε μία προσπάθεια να βρει αντίδραση. Αν και τιμωρημένος, παρακολουθώντας το ματς από τα επίσημα της Τούμπας, ο Ραζβάν Λουτσέσκου σήκωσε το γάντι και φρέσκαρε την επίθεσή του με Τάισον - Μπράντον. Η πιο κομβική όμως αλλαγή του ΟΦΗ αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ο Σαλσίδο, ο οποίος στο 77΄«παγώνει» τον ΠΑΟΚ, με τρομερή ενέργεια. Ο 22χρονος φορ των Κρητικών που μετρούσε μόλις τρία λεπτά στο γήπεδο, τα έφερε όλα... τούμπα, σε μία απίθανη ανατροπή για τους Κρητικούς.

Στο 77΄ο Σαλσίδο ελίχθηκε ωραία, πέρασε Γκόμες - Οζντόεφ, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και εκεί ο Φούντας πλάσαρε από κοντά για το 1-1! Προτού συνέλθει από την ψυχρολουσία της ισοφάρισης, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε κι άλλο «χτύπημα» από τον ΟΦΗ και μέσα σε δύο λεπτά βρέθηκε να κυνηγά τους φιλοξενούμενους. Εκτέλεση φάουλ από τον Σενγκέλια από τα δεξιά, γεμίζοντας στην περιοχή, ο Κοτάρσκι δεν κατάφερε να μπλοκάρει, κάνοντας λάθος διώξιμο και ο Σαλσίδο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, σε μία απίθανη εξέλιξη.

Ό,τι μπορούσε να πάει λάθος για τους Θεσσαλονικείς, πήγε, δείχνοντας πως δεν πατούν καλά. Αδυνατούν να «καθαρίσουν» στο καλό τους διάστημα ένα ματς και να θωρακίσουν τις «πληγές» που υπάρχουν στην άμυνα. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει μία ήττα που τον ταρακουνά ενόψει της συνέχειας και επί του παρόντος, τον ρίχνει από την κορυφή.

Πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση της Τούμπας και έχοντας γνώση των αποτελεσμάτων στα άλλα ματς, ο ΠΑΟΚ ήξερε καλά τι ψάχνει απόψε, αλλά ο ΟΦΗ τον προσγειώνει με την νίκη της χρονιάς, επιβεβαιώνοντας πως τα εκτός έδρας παιχνίδια του πάνε πολύ!

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ (Μπάμπα 80’), Σβαμπ (Καμαρά 76’), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας (Τάισον 67’), Μουργκ, Ντεσπόντοφ (Ζίβκοβιτς 76’), Τισουντάλι (Μπράντον 67’).

ΟΦΗ: Χριστογεωργός, Μαρινάκης (Γκονζάλες 63’), Χατζηθεοδωρίδης, Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (Μπάκιτς 63’), Καραχάλιας, Φούντας (Νέιρα 86’), Αποστολάκης (Ριέρα 63’), Σενγκέλια, Γιουνγκ (Σαλσίδο 74’).

ειδήσεις τώραSuperLeagueΟΦΗΠΑΟΚ