Αθλητισμός|28.10.2024 00:05

Formula 1: Κυρίαρχοι Σάινθ και Ferrari στο Μεξικό - Φωτιά στην κορυφή μεταξύ Φερστάπεν και Νόρις

Newsroom

Ο Κάρλος Σάινθ κυριάρχησε στην πίστα του Μεξικού και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Η Ferrari, που έκανε το 1-3 με τον Σαρλ Λεκλέρκ, επιβεβαίωσε την άνοδό της με νίκη για δεύτερο σερί γκραν πρι και πέμπτο στη σεζόν και δείχνει ότι έχει επανέλθει δυναμικά ενόψει της επόμενης σεζόν και της συνύπαρξης με τον Λιούις Χάμιλτον.

Την ίδια στιγμή όμως, η μάχη για την κορυφή στο εφετινό πρωτάθλημα φουντώνει καθώς ο Λάντο Νόρις με τη McLaren τερμάτισε δεύτερος, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν που τιμωρήθηκε με ποινή 20 δευτερολέπτων, έμεινε έκτος. Ως εκ τούτου, ο Ολλανδός έχει 362 βαθμούς και ο Βρετανός 315. Κάτι που σημαίνει ότι με δεδομένο ότι απομένουν τέσσερις αγώνες, η ανατροπή είναι εφικτή για τη McLaren που ήδη πάντως έχει μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο στους κατασκευαστές.

Αντιθέτως, η Red Bull περνάει κρίση έχοντας να κερδίσει από τον δέκατο αγώνα, πριν από την καλοκαιρινή διακοπή. Το πρωτάθλημα έφτασε στο 20ό γκραν πρι και η Red Bull προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει στην κορυφή της κατάταξης τον Φερστάπεν, ο οποίος βρίσκεται στο +47 από τον Νόρις και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί  να αισθάνεται σίγουρος για τον τίτλο.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Χάμιλτον, Ράσελ, Φερστάπεν, Μάγκνουσεν, Πιάστρι, Χούλκενμπερκ, Γκασλί.

Το επόμενο γκραν πρι είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (3 Νοεμβρίου) στην πίστα της Βραζιλίας.

Formula 1GP ΜεξικούΣαρλ Λεκλέρκειδήσεις τώραΛάντο ΝόριςΜαξ ΦερστάπενΚάρλος ΣάινθMcLarenRed BullFerrari