Αθλητισμός|23.04.2019 12:14

Παναθηναϊκός: Πορεία... υποβιβασμού στον β' γύρο της Super League

Κώστας Γουλής

Από την «εκρηκτική» εκκίνηση -µε 6 νίκες και 1 ισοπαλία στα πρώτα 7 µατς- που έσβησε µονοµιάς τη «µουντζούρα» του -6 που κουβαλούσε ο Παναθηναϊκός «οργανισµός» από τις «αµαρτίες» του µεγαλοµετόχου του στην αδειοδότηση, έως την αξιοπρεπή εικόνα στα ντέρµπι και το ικανοποιητικό -από πλευράς συγκοµιδής- τέλος του α’ γύρου (25 βαθµοί στον πίνακα, 31 στο γήπεδο).

Από τον Ιανουάριο και έπειτα, όµως, ο Παναθηναϊκός µεταµορφώθηκε σε µια «άλλη» οµάδα, η οποία όχι µόνο δεν µπόρεσε να διαχειριστεί τις (πάµπολλες) απουσίες του «ρηχού» ρόστερ της, αλλά εντέλει λύγισε από την πίεση και το βάρος φανέλας και ευθύνης, φτάνοντας σε πλήρη... κατάρρευση στο φινάλε του β’ γύρου! Οσα κολακευτικά σχόλια απέσπασε δικαίως το «τριφύλλι» στο πρώτο µισό της σεζόν, άλλο τόσο απογοητευτική ήταν η παρουσία του στο δεύτερο κοµµάτι του πρωταθλήµατος, όπως επιβεβαιώνεται και από τους αριθµούς.

Δίχως υπερβολή, ο ΠΑΟ κατέγραψε πορεία... υποβιβασµού στον β’ γύρο. Και από τον απολογισµό των 9 νικών, 4 ισοπαλιών και µόλις 2 ηττών, που τον οδήγησε 4ο σε βαθµούς στο γήπεδο, πάνω από τον Ατρόµητο (31 έναντι 29), οι «πράσινοι» µάζεψαν µόλις 13 (!) στο δεύτερο µέρος της χρονιάς (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 7 ήττες). Κοινώς, εάν µετρούσαν οι επιδόσεις µόνο του β’ γύρου, ο Παναθηναϊκός θα... χαροπάλευε για την παραµονή του στην κατηγορία µαζί µε Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό (επίσης από 13 βαθµούς), έχοντας από κάτω µόνο τον Αστέρα Τρίπολης (12) και τον Απόλλωνα Σµύρνης (5). Αλλο σηµείο που «δείχνει» την απογοητευτική εικόνα του Παναθηναϊκού από τις αρχές του 2019: Από τα 24 γκολ του α’ γύρου, πέτυχε µε το... ζόρι άλλα 10 σε 14 µατς, ενώ δέχθηκε 15 γκολ, δίχως να συνυπολογίζεται το 0-3 ά.α. µε τον Ολυµπιακό. Οι δε τελικές του έπεσαν από τις 9 στις 8,07 ανά αγώνα. Και από τις 5,58 τελικές που χρειαζόταν στο πρώτο µισό της χρονιάς για να σκοράρει, στον β’ γύρο έφτασε στο σηµείο να χρειάζεται τις διπλάσιες (11,3) για να βρει κάθε φορά δίχτυα!

Στο τελευταίο µατς, µε τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ (5/5), εκτός από τους Κουρµπέλη, Ινσούα, Οικονόµου, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του (4 κίτρινες) και ο Χρήστος ∆ώνης.

Γιώργος ΔώνηςΠαναθηναϊκός