Αθλητισμός|24.04.2019 09:41

ΑΕΚ: Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στην ομάδα

Σταύρος Καζαντζόγλου

Πολλές φορές, οι αριθμοί δεν λένε - όλη τουλάχιστον – την αλήθεια. Για τη φετινή απογοητευτική σεζόν της ΑΕΚ πάντως, υπάρχουν κάποια στοιχεία που αποτυπώνουν γλαφυρά την πραγματικότητα. Η ΑΕΚ απέτυχε παταγωδώς στο πρωτάθλημα, δεν μπόρεσε να ζήσει το όνειρο του Champions League, ψάχνει σανίδα σωτηρίας στο Κύπελλο και ο κόσμος έδειξε να προβληματίζεται από όλα αυτά. Ετσι, η συνολική προσέλευση εισιτηρίων στο ΟΑΚΑ ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ είχε 9.621 εισιτήρια ανά μέσο όρο στα 13 ματς πρωταθλήματος.

Συνολικά, η ΑΕΚ είναι τρίτη στη σχετική κατηγορία, έχοντας μεγάλη απόσταση από τον Ολυμπιακό (που έκλεισε τη χρονιά με 21.073) και τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ (18.639). Προφανώς υπάρχουν ιδιαιτερότητες που προκύπτουν από την έδρα που χρησιμοποιεί κάθε ομάδα, αλλά δείχνει πολλά για τη στάση των «κιτρινόμαυρων» οπαδών απέναντι στην ομάδα. Ειδικά μάλιστα, εφόσον κάποιος συνυπολογίσει ποια ήταν η προσέλευση της ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια.

Την περυσινή σεζόν, της κατάκτησης του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ είχε σχεδόν διπλάσια προσέλευση από τον κόσμο της και έφτασε στις 15.609 εισιτήρια. Βέβαια, ήταν και πάλι τρίτη στο συνολικό συγκριτικό των ομάδων του πρωταθλήματος, καθώς ήταν πάλι πρώτος ο Ολυμπιακός με 19.113 και δεύτερος ο ΠΑΟΚ με 16.949. Την πρώτη χρονιά της επιστροφής της στα μεγάλα σαλόνια, η ΑΕΚ είχε 11.150 εισιτήρια (ούσα τρίτη, πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ), ενώ πρόπερσι είχε την πρώτη πτώση κλείνοντας με 8.112.

Είναι ενδεικτικό, πως ακόμα και στη σεζόν της καταστροφής (2012-13), η ΑΕΚ είχε υψηλότερο μέσο όρο εισιτηρίων, φτάνοντας στις 10.602. Το αμέσως χειρότερο της φετινής σεζόν, ήταν αυτό της περιόδου 2011-12 όταν η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με μέσο όρο προσέλευσης που έφτασε στις 7.318 και την κατέταξε πέμπτη στο σχετικό πίνακα, πίσω Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αρη.

ΑΕΚποδόσφαιροκόσμος