Αθλητισμός|26.04.2019 12:21

Πώς ο Βιλανόβα έπεισε τον Μέσι να μείνει έξι μέρες προτού πεθάνει (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Την Πέμπτη (25/4) συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τον θάνατο του Τίτο Βιλανόβα. Του προπονητή που οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο πρώτο πρωτάθλημά της με εκατό βαθμούς συγκομιδή. Του ανθρώπου που κράτησε τον Λιονέλ Μέσι στην ομάδα, όταν ο Αργεντινός σούπερ σταρ σκέφτονταν πολύ σοβαρά να φύγει από την Βαρκελώνη.

Ο Τζόρντι Ρόουρα, βοηθός του Τίτο την σεζόν όπου κάθισε στον πάγκο ως πρώτος προπονητής (2012-13), προτού αποχωρήσει λόγω της άνισης μάχης με τον καρκίνο, επιβεβαίωσε πως οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και συζήτησαν, μόλις έξι ημέρες πριν ο Βιλανόβα «σβήσει» σε ηλικία 45 ετών.

«Είναι αλήθεια ότι ο Λέο δεν είχε ξεκάθαρο αν θα συνεχίσει» εξήγησε ο Ρόουρα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Kanal Barcelona», αναφερόμενος σε εκείνη την ιστορική (όπως εξελίχθηκε) συνάντηση.

«Είναι αλήθεια ότι έλαβε χώρα αυτή η συνάντηση. Εγώ δεν ήμουν παρών, μιλούσαν για πολλές ώρες και είναι επίσης αλήθεια ότι δεν ξέρω τι είπαν. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο Μέσι άλλαξε σκέψη και, ευτυχώς για την Μπαρτσελόνα, αποφάσισε να συνεχίσει εδώ» συμπληρώνει ο Ρόουρα, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής στα τμήματα υποδομής των «Μπλαουγκράνα».

Ο Μέσι δεν ξεχνάει ποτέ τον Βιλανόβα, με τον οποίο συνεργάστηκε στο φυτώριο και στην πρώτη ομάδα, όπου ο Τίτο ήταν για μια πενταετία, προτού διαδεχθεί ως πρώτος προπονητής τον Πεπ Γκουαρδιόλα, όντας μέχρι τότε ο πιο άμεσος και στενός του συνεργάτης.

«Πάντα μαζί μας» έγραψε στο Instagram ο Αργεντινός για τον πρόωρα χαμένο Τίτο, δίπλα στην συγκεκριμένη φωτογραφία, στο κεντρικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου της Μπαρτσελόνα, το οποίο φέρει πλέον το όνομα «Τίτο Βιλανόβα».

ποδόσφαιροΤίτο ΒιλανόβαΛιονέλ ΜέσιΜπαρτσελόνα