Αθλητισμός|29.04.2019 19:49

Μαραθώνιος: Ετρεξε 42 χλμ. ως Big Ben και τράκαρε στoν τερματισμό (pics, vid)

Newsroom

Ο μαραθώνιος του Λονδίνου αποτελεί ένα απ’ τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη. Χιλιάδες δρομείς συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στην αγγλική πρωτεύουσα προκειμένου να καλύψουν την απόσταση των 42 χλμ. και να τερματίσουν στην Constitution Hill.

Στον εφετινό 39ο μαραθώνιο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 40.000 δρομείς (αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών), ορισμένοι εκ των οποίων είχαν ως στόχο να νικήσουν ή έστω να κάνουν έναν καλό χρόνο, ενώ κάποιοι απλώς προσπάθησαν να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Αλλος ντυμένος Μπάτμαν κι άλλος Σπάιντερμαν, καθένας θέλησε με τον τρόπο του να κερδίσει… πέντε δευτερόλεπτα δημοσιότητας.

Ισως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση πάντως ήταν ένας απίθανος τύπος, ο οποίος έτρεξε τα 42 χλμ. φορώντας μια ομολογουμένως άβολη στολή που απεικόνιζε τον Big Ben. Παρ’ όλα αυτά τα κατάφερε και έφτασε μέχρι τον τερματισμό. Εκεί όμως προέκυψε ένα... μικρό πρόβλημα διότι η κορυφή του Big Ben τράκαρε στον τερματισμό με αποτέλεσμα ο άτυχος δρομέας να μην μπορεί να περάσει τη γραμμή τερματισμού.

Εν τέλει με τη βοήθεια ενός κριτή και ενός άλλου δρομέα, ο... Big Ben τερμάτισε εν μέσω αποθέωσης.

Δείτε το χαρακτηριστικό video:

T

Δείτε κι άλλες περίεργες περιπτώσεις δρομέων:

μαραθώνιοςτρέξιμοΑγγλίαΛονδίνο