Αθλητισμός|01.05.2019 23:04

Τσιτσιπάς: Χόρεψε τανγκό τον Αντρεότζι και πέρασε στους «8» (vids)

Κώστας Ασημακόπουλος

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε στο όπεν του Εστορίλ στην Πορτογαλία ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος Ελληνας τενίστας που βρίσκεται στο Νο 10 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε με 6-3, 6-4 τον Αργεντινό Γκουίντο Αντρεότζι (Νο 97) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ταμπλό.

Ο Αργεντινός ήταν πολύ μαχητικός και δυσκόλεψε τον Τσιτσιπά ο οποίος ήταν φανερό πως είχε αυτοπεποίθηση στο σερβίς του και με δύο μπρέικ στα ισάριθμα σετ πήρε τη νίκη.

Στα προημιτελικά την Παρασκευή 3 Μαΐου ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Πορτογάλο Ζοάο Ντομίνγκεζ που είναι Νο 214 και πέρασε στα προημιτελικά για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αντιμετώπισε τον Αυστραλό Τζον Μίλμαν ο οποίος λόγω τραυματισμού παραιτήθηκε στο 2ο σετ κι ενώ το σκορ ήταν 6-3 και 2-1 γκέιμ στο 2ο σετ για τον Πορτογάλο που αγωνίζεται στην έδρα του.

Δείτε τα highlights της νίκης του Τσιτσιπά

Προημιτελικά και η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του όπεν στο Ραμπάτ του Μαρόκο, καθώς νίκησε την Βουλγάρα Ισαμπέλα Σινίκοβα με 6-4, 6-4. Στην επόμενη φάση η ελληνίδα τενίστρια (Νο51) θα αντιμετωπίσει την Βελγίδα Ελισέ Μέρτενς που είναι η κάτοχος του τουρνουά το 2018. Η Μέρτενς απέκλεισε με 6-4, 6-0 την Σέρβα Ιβάνα Γιόροβιτς. 

Δείτε τα highlights της νίκης της Σάκκαρη

Στέφανος ΤσιτσιπάςΕστορίλATPΣπορ