Αθλητισμός | 02.05.2019 07:57

Champions League: Μαγικός Μέσι οδηγεί την Μπάρτσελόνα στον τελικό (vids)

Γιάννης Σκόκας

Και την... όγδοη μέρα ο Θεός έπλασε τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σουπερστάρ ήταν θεϊκός (και) κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού της Μπαρτσελόνα με τη Λίβερπουλ αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά γιατί θεωρείται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη. Την ώρα που η πρόκριση ήταν ανοιχτή και παιζόταν ακόμη, πήρε τους Μπλαουγκράνα απ' το χέρι και τους έφερε μια ανάσα από τον τελικό του Champions League.

Το 3-0 των Καταλανών επί των Κόκκινων διαμορφώθηκε χάρη στα δύο τέρματα του φοβερού και τρομερού Λίο, που έφτασε τα 48 σε 46 παιχνίδια εφέτος και τα 600 στην καριέρα του, αλλά και στο πρώτο γκολ του πρώην άσου της Λίβερπουλ Λουίς Σουάρες. Πλέον η ρεβάνς της 7ης Μαΐου στο Ανφιλντ Ρόουντ μοιάζει ένα... βουνό για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που θα χρειαστεί μια μεγάλη ποδοσφαιρική υπέρβαση για να βρεθεί για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι, όπως αναμενόταν κυρίως λόγω του τρόπου που αγωνίζεται η Λίβερπουλ, άρχισε με φρενήρη ρυθμό. Σταδιακά όμως η Μπαρτσελόνα, του κυνικού Ερνέστο Βαλβέρδε έδειχνε να φέρνει το ματς περισσότερο στα μέτρα της. Και προτού συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο, οι Μπλαουγκράνα ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος εκτέλεσε την παλιά του ομάδα.

Στο 26' ο Ουρουγουανός επιθετικός, κινήθηκε έξυπνα ανάμεσα στην άμυνα της Λίβερπουλ, δέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Τζόρντι Αλμπα και με ένα «τσίμπημα» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετώντας από πάνω του την γκίνια που τον κυνηγούσε εφέτος στο Champions League. Κι αυτό γιατί, μολονότι είχε πετύχει 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, δεν είχε σκοράρει απ' την αρχή της σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Και το έκανε κόντρα στην παλιά αγαπημένη του φτάνοντας τα 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για πέμπτη σερί σεζόν στην καριέρα του. Παράλληλα, αυτό ήταν και το 500ό γκολ της Μπαρτσελόνα στη διοργάνωση. Κι έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που ξεπερνά τούτο τον αριθμό μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει 551.

Σημειωτέον ότι το αμέσως προηγούμενο γκολ του Σουάρες στο Champions League ήταν απέναντι στη Ρόμα την περασμένη σεζόν. Τότε, όπως και τώρα, απέναντί του είχε τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ Αλισον Μπέκερ σε μια... καρμική σύμπτωση!

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει. Ηταν ανώτερη σε μεγάλο μέρος του ματς αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που τις δόθηκαν και το πλήρωσε ακριβά.

Διότι ο Μέσι δεν συγχωρεί. Ο Αργεντινός σουπερστάρ που ήταν σχεδόν άφαντος για αρκετή ώρα, έκανε πάρτι στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, φέρνοντας την Μπάρτσα πολύ κοντά σε έναν ακόμη τελικό Champions League, τον πέμπτο επί των ημερών του Μέσι στην Μπαρτσελόνα. Αρχικά στο 75' πλάσαρε σε άδειο τέρμα (2-0) έπειτα από σουτ του Σουάρες στο δοκάρι και εν συνεχεία στο 82' με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ολλανδός Μπιορν Κάιπερς, ενώ τέταρτος ήταν ο Ελληνας Τάσος Σιδηρόπουλος.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (90' Αλενιά), Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Βιδάλ, Κοουτίνιο (60' Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες (90' Ντεμπελέ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Αλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (79' Φιρμίνο), Μίλνερ (85' Οριγκί), Κεϊτά (24' Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ

Δείτε το 1-0 του Σουάρες

Δείτε το 2-0 του Μέσι

Δείτε το 3-0 του Μέσι

Δείτε τα highlights του αγώνα

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Μπλαουγκράνα στο γήπεδο βρέθηκαν 98.299 θεατές!

Δείτε την εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Καμπ Νόου

Champions LeagueΛίβερπουλποδόσφαιροΜπαρτσελόνα