Αθλητισμός|06.05.2019 14:54

Basket League: «Ας ορίζει ο ΕΣΑΚΕ τους παρατηρητές»

Newsroom

Μια ολοκληρωμένη πρόταση που στοχεύει στην άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στον χώρο του μπάσκετ απέστειλε στον ΕΣΑΚΕ , τα σωματεία και την ΕΟΚ ο Προμηθέας πριν από την έναρξη της συνεδρίασης(που αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη). Η ομάδα της Πάτρας τονίζει την αναγκαιότητα αλλαγών(όχι μόνο προσώπων) αλλά  ως προς τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

H διοίκηση του Προμηθέα προτείνει στο ενδεχόμενο που δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις περί διαφοροποίησης του υπάρχοντος μοντέλου,  τουλάχιστον ο ΕΣΑΚΕ να έχει την ευθύνη ορισμών των παρατηρητών διαιτησίας και του πειθαρχικού ελέγχου τους.

«Πληρώνουμε παρατηρητές διαιτησίας και δεν παίρνουμε ποτέ τις εκθέσεις τους κι αυτοί που είναι στην ΚΕΔ τους ορίζουν. Δεν είναι λύση να πάει η διαιτησία στον ΕΣΑΚΕ. Πρέπει να αλλάξει η διαδικασία. Λύσεις υπάρχουν αλλά δεν θέλουμε να τις προχωρήσουμε. Δεν φταίνε οι διαιτητές, είναι μεροκαματιάρηδες σε ένα σύστημα. Όμως δεν μπορώ να μείνω άλλο σ’ αυτό το σύστημα. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε; Είναι δυνατόν; Μου λέτε πως πληρώνουμε και δεν μπορούμε να βάλουμε όρους», είχε πει ο πρόεδρος του Προμηθέα Βαγγέλης Λιόλιος  σε προηγούμενο δ.σ. του ΕΣΑΚΕ.

ΕΣΑΚΕBasket LeagueΠρομηθέας