Αθλητισμός | 07.05.2019 10:37

Ζητούν φυλακή για τους Ρώσους ποδοσφαιριστές… τραμπούκους (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Κατέστρεψαν τις καριέρες τους, αλλά έπληξαν πολύ και τις ζωές τους. Τον περασμένο Οκτώβριο, Αλεξάντερ Κοκόριν και Πάβελ Μαμάεφ συνελήφθησαν από την αστυνομία της Μόσχας, επειδή πρωταγωνίστησαν στον ξυλοδαρμό δύο κυβερνητικών υπαλλήλων και ενός οδηγού.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και της Κράσνονταρ αντίστοιχα συνελήφθησαν με την κατηγορία του χουλιγκανισμού, η οποία επιφέρει ποινές φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Εκτοτε, Κοκόριν και Μαμάεφ βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, έχοντας συμπληρώσει πάνω από εφτά μήνες πίσω από τα κάγκελα. Η εισαγγελέας Σβετλάνα Ταράσοβα ζήτησε ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών για τον 28χρονο επιθετικό Κοκόριν (48 φορές διεθνής, με δώδεκα γκολ) και ενός έτους και πέντε μηνών για τον 30χρονο μέσο Μαμάεφ (15 φορές διεθνής).

Η ποινή ενδέχεται να γίνει γνωστή ακόμα και αύριο Τετάρτη (8/5), με τους δύο ποδοσφαιριστές να εμφανίζονται μετανιωμένοι για την αλήτικη συμπεριφορά τους, η οποία προκλήθηκε και από το γεγονός πως ήταν πιωμένοι και, πιθανόν, υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ας πρόσεχαν…

Αλεξάντερ ΚοκόρινΠάβελ ΜαμάεφποδόσφαιροΡωσία