Αθλητισμός|07.05.2019 17:26

«Αντίο» στην Ατλέτικο με δάκρυα από τον Ντιέγκο Γκοδίν (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Θα μείνει στην ιστορία ως ο παίκτης που σημείωσε το γκολ με το οποίο η Ατλέτικο Μαδρίτης στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας το 2014, για πρώτη φορά ύστερα από 18 χρόνια και για δέκατη στην ιστορία της.

Ο Ντιέγκο Γκοδίν, όμως, δεν έκανε «μόνο» αυτό στα εννιά χρόνια παρουσίας του στους «Ροχιμπλάνκος». Ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός ήταν παίκτης – κλειδί για τον Ντιέγκο Σιμεόνε στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ενός Κυπέλλου, δύο Europa League, τριών Σούπερ Καπ Ευρώπης, ενός Σούπερ Καπ Ισπανίας, αλλά και της παρουσίας σε δύο τελικούς Champions League.

Ολα τα ωραία, όμως, έχουν ένα τέλος. Στα 33 του, ο Γκοδίν αποφάσισε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και, με δάκρυα στα μάτια, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Ατλέτικο. Εδώ και λίγους μήνες έχει συμφωνήσει με την Ιντερ, η οποία μάλιστα θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της, με τριετές συμβόλαιο και ετήσιες αποδοχές που θα αγγίζουν τα εφτά εκατομμύρια ευρώ.

«Εκλεισε ένας κύκλος, ο πιο όμορφος της αθλητικής μου καριέρας και της ζωής μου» είπε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της Ατλέτικο, ο οποίος πέρυσι απέρριψε πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά φέτος αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στην Ιντερ, κάνοντας την διαδρομή που έκαναν στο παρελθόν ο ίδιος ο Σιμεόνε, ο Ντιέγκο Φορλάν ή ο άλλοτε παρτενέρ του Γκοδίν στο κέντρο της άμυνας, Ζοάο Μιράντα.

Το γκολ του Γκοδίν που έστεψε πρωταθλήτρια Ισπανίας την Ατλέτικο το 2014

Ντιέγκο ΓκοδίνΙντερΑτλέτικο Μαδρίτηςποδόσφαιρο