Αθλητισμός|11.05.2019 02:07

Τένις: Τρομερός ο Τσιτσιπάς, νίκησε τον Ζβέρεφ και παίζει με Ναδάλ για τελικό (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

Τρελένει κόσμο ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ATP 1000 της Μαδρίτης.

Μετά τον Μαναρινό και τον Βερντάσκο ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε και τον Γερμανό Ζβέρεφ 7-5, 3-6, 6-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου πλέον θα αντιμετωπίσει τον θρύλο του ισπανικού τένις Ραφαέλ Ναδάλ ο οποίος μέσα σε 88 λεπτά απέκλεισε τον Ελβετό Βαβρίνκα.

Ο 20χρονος Τσιτσιπάς δοξάζει τα ελληνικά χρώματα και ζει στιγμές αποθέωσης στην πρωτεύουσα της Ισπανίας μετά και το νέο θρίαμβο που σημείωσε απόψε.

Στο 1ο σετ έγινε αμφίρροπη μάχη με τον Τσιτσιπά να κάνε το «χτύπημα της κόμπρας» στο πιο καίριο σημείο, στο 5-5 του σετ. Με 40-0 έκανε μπρέικ για το 6-5 και επικράτησε 7-5 μετά από μεγάλη μάχη.

Ίδια εικόνα είχαμε μέχρι το 3-3 του 3ου σετ. Ο Σβέρεφ πήρε ρίσκο στο σερβίς και δικαιώθηκε απέναντι στον Ελληνα τενίστα που κυριολεκτικά φάνηκε να «φεύγει» από το γήπεδο. Ο Γερμανός με 40-15 έκανε το 4-3 και στο επόμενο γκέιμ έκανε μπρέικ με 40-0. Με 40-0 έκανε και το 6-3 ισοφαρίζοντας 1-1.

T

Οπως αποδείχτηκε το «μπλακ άουτ» ήταν κίνηση τακτικής του Τσιτσιπά για να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση στο 3ο σετ, όπως και έγινε...

T

Γκάζια στο 3ο σετ

Ο Στέφανος έκανε μπρέικ στο 4ο γκέιμ και με 40-15 έκανε το 3-1. Ακολούθησε το 40-0 για το 4-1 που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Μέχρι το τέλος κράτησε την πολύτιμη διαφορά και με 6-2 πήρε τη νίκη.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Τσιτσιπάς θα πάει από το ένα κορτ στο άλλο για να συνεχίσει τους αγώνες του στο ταμπλό του διπλού όπου με συμπαίκτη τον Κούλοφ θα αγωνιστεί για μία θέση στον τελικό απέναντι στους Ρόιρερ, Τεκάου.

Ημιτελικό με Ναδάλ

Μεγάλες συγκινήσεις αναμένεται να ζήσουν οι φίλοι του τένις και στους ημιτελικούς όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ ο οποίος νίκησε εύκολα τον Ελβετό Στάνισλας Βαβρίνκα με 6-1, 6-2. Ο ημιτελικός έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου στις 22.00 ώρα Ελλάδας.

T

Θα είναι η 4η συνάντηση τoυ Tσιτσιπά με τον Ναδάλ. Ο Ισπανός έχει νικήσει τις 3 προηγούμενες φορές, σε Βαρκελώνη, Τορόντο και Μελβούρνη, χωρίς να έχει χάσει σετ.

T

Αποκλεισμός από τον τελικό στο διπλό

Στα ημιτελικά του διπλού σταμάτησε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά και του συμπαίκτη του Ολλανδού Γουέσλεϊ Κούλοφ. Το ελληνοολλανδικό δίδυμο ηττήθηκε από τον Ολλανδό Ζαν-Ζουλιέν Ροϊέρ και τον Ρουμάνο Χόρια Τεκό με 2-1 (4-6, 5-7, 10-5). Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδας.

Ο Τσιτσιπάς μία ώρα μετά τη νίκη του επί του Ζβέρεφ μπήκε να αγωνιστεί στον ημιτελικό του διπλού και η κούραση έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Ο Ελληνας τενίστας έχει πλέον μπροστά του τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Ναδάλ με σκοπό να σημειώσει την πρώτη νίκη επί του Ισπανού και να μπει στον τελικό της Κυριακής.

ΜαδρίτηATΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις