Αθλητισμός|14.05.2019 00:05

Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Champions League!

Newsroom

Προτού καν συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο από την κατάκτηση της Premier League από τη Μάντσεστερ Σίτι και προτού στεγνώσει η... σαμπάνια στις φανέλες των παικτών, ένα δημοσίευμα των New York Times ήρθε να προκαλέσει ανησυχία στις τάξεις των πρωταθλητών Αγγλίας.

Οι Πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται υπό τη διερεύνηση της UEFA για οικονομικές παρατυπίες και παραβίαση του Financial Fair Play απειλούνται με ποινή αποκλεισμού ενός έτους από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, στην ουσία απ' το Champions League, όπου συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια και έχουν κλείσει θέση και για τη σεζόν 2019-20.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα, το συμβούλιο οικονομικού ελέγχου της UEFA συνεδρίασε προ δύο εβδομάδων στη Νιόν της Ελβετίας προκειμένου να αναλυθεί η υπόθεση της Σίτι, καθώς εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να κατατεθεί ο τελικός φάκελος με το πόρισμα. Κι εφόσον η πρόταση της επιτροπής είναι αρνητική για τη Σίτι, η τιμωρία είναι δεδομένη δίχως όμως να έχει διευκρινιστεί το μέγεθός της.

Διότι υπάρχουν σενάρια για πρόστιμο και απαγόρευση μεταγραφών ή ακόμη και για μονοετή ή και διετή αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις είτε την αμέσως επόμενη σεζόν (2019-20) ή την μεθεπόμενη (2020-21). Κι αν το πρώτο σενάριο είναι αντιμετωπίσιμο δεδομένου ότι ήδη οι Γαλάζιοι έχουν χτίσει μια καταπληκτική ομάδα που μπορεί να πορευτεί εξαιρετικά και δίχως άλλες προσθήκες, το ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού αποκλεισμού θα πλήξει σημαντικά το πρεστίζ αλλά και το ταμείο της ομάδας.

ποδόσφαιροFinancial Fair PlayΜάντσεστερ ΣίτιPremier League