Αθλητισμός|15.05.2019 18:39

Basket League: Τι θα πράξει ο Ολυμπιακός που απειλείται με υποβιβασμό; (vid)

Newsroom

Αντί να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο ελληνικό μπάσκετ παρέμεινε θολό μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΕΣΑΚΕ, που προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογίας της Α1 κηρύσσοντας παράλληλα την έναρξη των πλέι οφ. Η εν λόγω απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του Ολυμπιακού που αποχώρησε από τη διαδικασία με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να κάνει λόγο για πραξικόπημα συμπληρώνοντας: «Ας ξεκινήσουν μόνοι τους τα πλέι οφ».

Το ερώτημα που επικρατεί πλέον είναι τι θα πράξουν οι «ερυθρόλευκοι» δεδομένου ότι τα πλέι οφ, και δη τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την πρώτη φάση, πρόκειται να εκκινήσουν το τριήμερο 18-20/5. Και το ερώτημα αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία με δεδομένο ότι όπως ξεκαθάρισαν από τη νομική υπηρεσία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος «όποια ομάδα δεν κατέβει σε αγώνα των πλέι οφ, θα έχει υποπέσει σε πειθαρχική παράβαση και θα υποβιβαστεί στην Α2 Ανδρών».

Κατά την αποχώρησή του από τον ΕΣΑΚΕ ο εκ των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού Παναγιώτης Αγγελόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα πάρουμε μέρος σε πραξικοπήματα. Αγνοούν ότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Λένε άλλα τώρα. Ας ξεκινήσουν τα πλέι οφ μόνοι τους. Δεν φτάσαμε ακόμα στο τι θα γίνει. Υπήρχαν και ψύχραιμες φωνές, όπως των κ. Αγγελόπουλου και Γουλιέλμου. Οι υπόλοιποι μέσα και η πλευρά του Παναθηναϊκού τούς αγνοούν. Σας είπα τι πάει να γίνει σήμερα. Είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους. Δεν φτάσαμε ακόμα στο θέμα του ΑΣΕΑΔ. Δεν κάναμε συζήτηση για τη διαιτησία. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε έτσι».

Τι θα συμβεί λοιπόν; Ο Ολυμπιακός θα αποφασίσει να μην αγωνιστεί στα πλέι οφ κάτι όμως που θα έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του στην Α2; Ή θα υπαναχωρήσει υπό τον φόβο ενός ιστορικού υποβιβασμού; Κι όλα αυτά δίχως να έχει γίνει ακόμη ο (αναμενόμενος) ορισμός Ελλήνων διαιτητών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενός ακόμη ζητήματος για το οποίο έχουν θέσει βέτο οι πειραιώτες, ζητώντας ξένους ρέφερι (αίτημα όμως που απορρίφθηκε από τον ΕΣΑΚΕ)...

Επί του παρόντος, κανείς δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση στο τι θα πράξουν τελικά οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι ομολογουμένως βρίσκονται σε μια εξαιρετικά δύσκολη και άβολη θέση.

Δείτε τις δηλώσεις του Παναγιώτη Αγγελόπουλου:

ΕΣΑΚΕΟλυμπιακόςBasket LeagueΓιώργος Αγγελόπουλοςμπάσκετ