Αθλητισμός|17.05.2019 14:23

Γιουβέντους: Τέλος ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ηταν μια πιθανότητα, έγινε και πραγματικότητα: Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα αποτελέσει παρελθόν για την Γιουβέντους στο τέλος της σεζόν, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (17/5) ο σύλλογος του Τορίνο.

Ο Αλέγκρι αποχωρεί από τους «Μπιανκονέρι» ύστερα από μια πενταετία, έχοντας κατακτήσει πέντε διαδοχικά Πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Το μεγάλο του «αγκάθι» ήταν η αποτυχία κατάκτησης του Champions League, αν και υπό την καθοδήγησή του, η Γιούβε έφτασε σε δύο τελικούς, χάνοντας αμφότερους από Μπαρτσελόνα (2015) και Ρεάλ Μαδρίτης (2017).

Ο Αλέγκρι αναμένεται να έχει αρκετές προτάσεις, την ώρα που τα σενάρια για τον διάδοχό του στην ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο δίνουν και παίρνουν. Το όνειρο των «Μπιανκονέρι» ακούει στο όνομα Πεπ Γκουαρδιόλα, αν και ο Καταλανός πολύ δύσκολα θα αποχωρήσει από την Μάντσεστερ Σίτι.

Από εκεί και πέρα, τα ονόματα που «παίζουν» περισσότερο για τον πάγκο της «Γηραιάς Κυρίας» είναι ο Ντιντιέ Ντεσάν, ο Μαουρίτσιο Σάρι και ο Σιμόνε Ινζάγκι, έστω και αν όλοι εργάζονται, σε Εθνική Γαλλίας, Τσέλσι και Λάτσιο αντίστοιχα.

Το μεσημέρι του Σάββατο (18/5, 15:00 ώρα Ελλάδας) θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου του προέδρου των πρωταθλητών Ιταλίας, Αντρέα Ανιέλι, μαζί με τον απερχόμενο προπονητή.

ΓιουβέντουςποδόσφαιροΜασιμιλιάνο Αλέγκρι