Αθλητισμός | 17.05.2019 18:19

Copa America: Πάνοπλη η Βραζιλία με ηγέτη Νεϊμάρ

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η δημοτικότητα του Νεϊμάρ έχει πέσει κατακόρυφα και στην Βραζιλία. Είναι χαρακτηριστικό πως, σε γκάλοπ της ιστοσελίδας «Globoesporte» για το ποιοι παίκτες πρέπει να κληθούν από τον Τίτε για το επερχόμενο Copa America (14 Ιουνίου – 7 Ιουλίου), ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν μόλις στην δέκατη θέση (!), βάσει ψήφων των χρηστών.

Πριν από τον «Νέι», στην ψηφοφορία προηγήθηκαν οι Αρτούρ, Κασεμίρο, Αλισον, Ντάνι Αλβες, Εντερσον, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Νταβίντ Νέρες, Φιλίπε Κοουτίνιο και Λούκας Πακετά.

Ολοι οι προαναφερθέντες, πάντως, συμπεριλήφθηκαν στην 23άδα που ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της «Σελεσάο», ο οποίος άφησε εκτός τον μέσο της Λίβερπουτλ, Φαμπίνιο, αλλά και τον Λούκας Μόουρα, ήρωα της πρόκρισης της Τότεναμ στον τελικό του Champions League. Εκτός έμειναν και δύο εκ των Βραζιλιάνων της Ρεάλ Μαδρίτης, ο «παλιός» Μαρσέλο και ο «νέος» Βινίσιους Ζούνιορ.

Η οικοδέσποινα Βραζιλία, η οποία κυνηγάει το πρώτο της Copa America από το 2007 (και ένατο συνολικά), έχει κληρωθεί στον πρώτο όμιλο, μαζί με Βενεζουέλα, Βολιβία και Περού. Η «Σελεσάο» θα κάνει πρεμιέρα κόντρα στην Βολιβία (14/6), στο «Μορουμπί» του Σάο Πάουλο.

Η αποστολή της Βραζιλίας:

Τερματοφύλακες: Αλισον (Λίβερπουλ), Εντερσον (Μάντσεστερ Σίτι), Κάσιο (Κορίνθιανς)

Αμυντικοί: Αλεξ Σάντρο (Γιουβέντους), Εντερ Μιλιτάο (Πόρτο/Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν), Μιράντα (Ιντερ), Ντάνι Αλβες (Παρί Σεν Ζερμέν), Φάγκνερ (Κορίνθιανς), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν), Φιλίπε Λουίς (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Μέσοι: Αλαν (Νάπολι), Αρτούρ (Μπαρτσελόνα), Εβέρτον (Γκρέμιο), Κασεμίρο (Ρεάλ Μαδρίτης), Λούκας Πακετά (Μίλαν), Φερναντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι), Φιλίπε Κοουτίνιο (Μπαρτσελόνα)

Επιθετικοί: Γκαμπριέλ Ζεσούς (Μάντσεστερ Σίτι), Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν), Νταβίντ Νέρες (Αγιαξ), Ριτσάρλισον (Εβερτον), Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ)

Οι τρεις όμιλοι του Copa America (στα προημιτελικά προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι δύο καλύτεροι τρίτοι):

1ος όμιλος: Βραζιλία, Βενεζουέλα, Βολιβία, Περού

2ος όμιλος: Αργεντινή, Κατάρ (μέσω πρόσκλησης), Κολομβία, Παραγουάη

3ος όμιλος: Ουρουγουάη, Ιαπωνία (μέσω πρόσκλησης), Ισημερινός, Χιλή

ΒραζιλίαΝεϊμάρποδόσφαιροCopa America