Αθλητισμός|20.05.2019 11:45

Παναθηναϊκός: «Φορτσάρει» για 6+1 ανανεώσεις

Κώστας Γουλής

Στις απευθείας επαφές µε τους ποδοσφαιριστές που έχει αποφασίσει να «δέσει» µε συµβόλαια, µεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, έχει επικεντρωθεί ο Νίκος Νταµπίζας, ανεβάζοντας «στροφές» στη συγκεκριµένη διαδικασία, προκειµένου να έχει µία πλήρη εικόνα των δεδοµένων έως τις αρχές Ιουνίου.

Ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής έχει κάνει ήδη τον πρώτο, «διερευνητικό» γύρο συζητήσεων µε τους ατζέντηδες των «µικρών» Μπουζούκη, Μαυροµµάτη, Εµµανουηλίδη, Χατζηγιοβάνη, Θεοχάρη (άπαντες µε συµβόλαια ως το 2020, πλην Θεοχάρη που µένει ελεύθερος σε 42 µέρες), αλλά και µε τους Κουρµπέλη, Ινσούα, και πλέον θα περάσει στο... παρασύνθηµα, µε τις κλήσεις σε ραντεβού για τις τελικές διαπραγµατεύσεις.

Πρόθεση του Νταµπίζα είναι να κληθούν πρώτοι οι Θεοχάρης, Μαυροµµάτης και Μπουζούκης, µε τους οποίους φαίνεται πως είναι λίγο πιο «µπροστά» οι συζητήσεις. Ακολούθως θα πάρει σειρά ο Εµµανουηλίδης, ενώ λίγο πιο µετά θα γίνει η αναλυτική κουβέντα µε την πλευρά του Χατζηγιοβάνη, ο οποίος βρίσκεται (και) στο «κάδρο» των πωλήσεων. Σε ό,τι αφορά, δε, τους «Κούρµπε» και Ινσούα, ο Νταµπίζας έχει ενηµερωθεί για τα «θέλω» τους και έχει αφήσει τις δικές τους υποθέσεις για πιο µετά. Από εκεί και πέρα, θα αρχίσουν να δροµολογούνται σιγά σιγά και οι αποδεσµεύσεις.

Στα µέσα της περασµένης εβδοµάδας υπήρξε επαφή υψηλόβαθµου στελέχους του Παναθηναϊκού µε τον ατζέντη του Μουνιέ και έγινε µία πρώτη κουβέντα για το «διαζύγιο». Σε πρώτη φάση, ωστόσο, αυτό που ζητήθηκε από την πλευρά του Γάλλου είναι να εξοφληθούν όλες οι φετινές εκκρεµότητες (60% δόσης Φεβρουαρίου, δόση Μαΐου) και εν συνεχεία θα καθίσει για να διαπραγµατευτεί την αποζηµίωση από τον τελευταίο χρόνο του συµβολαίου του.

Χθες, τέλος, ο Εργκίς Κάτσε αποχαιρέτησε τους «πράσινους» µε ένα συγκινητικό µήνυµά του στο Instagram, γράφοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συµπαίκτες µου αλλά και τους προπονητές µε τους οποίους συνεργάστηκα αυτούς τους µήνες. Ενα µεγάλο ευχαριστώ και στον κόσµο που µε αγκάλιασε και µε στήριξε από την πρώτη µου ηµέρα στην οµάδα. Εύχοµαι κάθε επιτυχία στον σύλλογο για το µέλλον και να µπορέσει να επιστρέψει εκεί που ανήκει»

Παναθηναϊκός