Αθλητισμός|12.11.2018 00:13

Copa Libertadores: Όρθια η Ρίβερ Πλέιτ στο μεγάλο ντέρμπι

Newsroom

Στην σκιά της μετάθεσης κατά μιας ημέρας του τελικού, λόγω των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν το Μπουένος Αϊρες, αλλά και του τραγικού αυτοκινητικού δυστυχήματος τεσσάρων φίλων της Μπόκα στον δρόμο για την αργεντίνικη πρωτεύουσα, η Ρίβερ Πλέιτ απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο «Μπομπονέρα», παίρνοντας προβάδισμα για την κατάκτηση του τέταρτου Copa Libertadores στην ιστορία της (1986, 1996 και 2015 τα τρία προηγούμενα).

Στον πρώτο τελικό του Copa Libertadores στην ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων – θρύλων της Αργεντινής (και όχι μόνο), οι παίκτες πρόσφεραν ένα ξεχωριστό θέαμα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο του «Super Clasico».

Η Μπόκα, αουτσάιντερ στα χαρτιά (με βάση την ποιότητα του ρόστερ της) και με έξι τίτλους στην συλλογή της (1977, 1978, 2000, 2001, 2003 και 2007), κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές, παρ' ότι έχασε νωρίς με τραυματισμό τον πολύτιμο Κριστιάν Παβόν. Η Ρίβερ, όμως, δεν το έβαλε ποτέ κάτω και απάντησε και στις δύο περιπτώσεις.

Ραμόν Αμπιλα (34') και Νταρίο Μπενεντέτο (45') έβαλαν μπροστά με 1-0 και 2-1 αντίστοιχα τους «Σενέισες», με τους «Εκατομμυριούχους» να απαντούν με τον Λούκας Πράτο (36') και αυτογκόλ του Κάρλος Ισκιέρδος (61').

Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν την ισοπαλία (όπως και δέκα χιλιάδες φίλαθλοι τους στο «Μονομουεντάλ», όπου έβλεπαν τον τελικό από γιγαντοοθόνη), αν και έχασαν για το δεύτερο παιχνίδι τον επιθετικό Ραφαέλ Σάντος Μπορέ, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.

Η ρεβάνς (Σάββατο 24/11, 22:00), όπως και το πρώτο παιχνίδι, θα μεταδοθεί στην χώρα μας από το Open TV, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους Ελληνες φίλους της μπάλας να απολαύσουν ένα «γεμάτο» παιχνίδι από κάθε άποψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει στον τελικό. Αυτό σημαίνει ότι, αν το ματς στο (κατάμεστο βεβαίως) «Μονουμεντάλ» λήξει επίσης ισόπαλο, ο τίτλος θα κριθεί στα πέναλτι. Και... όποιος αντέξει!

Μπόκα Τζούνιορς (Γκιγιέρμο Μπάρος Σελότο): Ρόσι, Μαγκαγιάν, Ισκιέρδος, Χάρα (83' Μπουφαρίνι), Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πάμπλο Πέρες, Άμπιλα, Βίγια (73' Τέβες), Παβόν (27' λ. τρ. Μπενεντέτο).

Ρίβερ Πλέιτ (Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Κουάρτα (58' Φερνάντες), Μαϊδάνα, Πινόλα, Κάσκο, Έντσο Πέρες (75' Ζουκουλίνι), Μοντιέλ, Παλάσιος, Πράτο, Μαρτίνες (77' Κιντέρο), Σάντος Μπορέ.

Μπόκα ΤζούνιορςΡίβερ ΠλέιτCopa Libertadores